Gercekten merak ettiğim ve "ben mi yanlış duşunuyorum?" diye kendimle savaştığım bir konu bu.
Oncelikle şoyle bahsedeyim. Yazılım, metin yazarlığı ve grafik işleri ile alakalı olarak calıştığınızı duşunun. Yapacağınız veya yaptığınız işleri yapay zeka ile yapıyorsunuz. Ben bunu etik olarak bulmuyorum. Fikir alma adında yapılabilir belki ama yazılım tarafı icin konuşacak olursam en basiti bir sipariş entegrasyonu yapacaksınız ve icerisindeki kodları yapay zekaya sorup sonrasında kopyalayıp alınması. Metin yazarlığı icin konuşursam eğer, bir konu hakkında yazacak bir şey bulamayıp (SEO veya blog yazıları gibi) yapay zekanın bunu sizin icin yapmasını istemeniz ve sonrasında burada yazılan metni alıp yolunuza devam etmeniz ne kadar doğru? Ayrıca sosyal medya uzerinde yapılan reklamlarda şunu da goruyorum. "eğer yapay zeka kullanmıyorsanız geride kalıyorsunuz!" slogan ve mottoları ile karşıma surekli cıkıyor. Şimdi buradaki sorum şu, bilmem kac sene okulunu okuyup bir meslek sahibi olmuş olabilirsiniz ya da okumayı tercih etmeyip direk olarak iş hayatına girmiş olabilirsiniz. Burada siz kendinizi geliştirmeyi tercih etmeyip yapay zekaya yaptırma yolunu secip tamamen ona bağımlı olarak calışıp ustunden para kazanmaya devam etmek ne kadar doğru?
Ayrıca diğer tarafından bakarsak, yapay zeka tarafından yardım alıp daha da ileriye goturenler illaki vardır. Yapay zeka var olduğu surece vasıfsız elemanların da daha işe yarar şekilde gorunmelerini soruyorum sizlere.