18 Eylul 2017-2018 eğitim-oğretim donemi başlıyor, bunun yanında MEB ’in yeni mufredatı yavaş yavaş basına sızdırılırken yeni mufredat hakkında yapılan haberler artıyor. İlkokul ve ortaokul duzeyinde 17, lise duzeyinde 24, İHL ’lerde 10 olmak uzere toplam 51 ayrı mufredat, sınıflar esas alındığında ise 176 mufredat yenilendi. Yeni mufredatta evrim ve Ataturkculuk gibi konular kaldırılırken Arap turistler ve Cihat gibi kavramlar ders kitaplarına giriş yapıyor. Haberturk, Cumhuriyet ve Diken gibi haber sitelerinin haberlerine gore bizi İslam Devleti olmaya birkac adım daha yaklaştıracak yenilikler mufredata dahil olmuş.
Son olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas ’ta bayramlaşma programına katıldığında Ataturkculuk ve evrimin yer almadığı yeni muufredat icin “Kesinlikle eskisinden daha iyi olacak. Yapılmış en demokratik, en bilimsel, en cağdaş mufredat. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi yetişsin” acıklamaları da yaptı. Bu yeni mufredat ise sosyal medya kullanıcıları tarafından buyuk tepkiler gordu.
1. “Kocaya itaat ibadettir” tavsiyesi
Yeni mufredat ataerkil aile yapısının ve erkek egmen toplumun ailedeki varlığını tam anlamıyla koruyup yuceltiyor. “Erkekler guc ve kuvvet yonunden daha ileri olduğundan, ailenin sorumluluğunu birinci derecede onlara yuklemiştir” ifadelerine ek olarak “İslam, erkeğin ustlendiği mesuliyetlere karşılık kadının da kocasına itaat etmesini istemiş ve bu itaati ibadet saymıştır. Ailede cocukların buyutulup terbiye edilmesi daha cok anne tarafından yerine getirilir. Ailede erkek vazifesini yapar, ailesine karşı guzel davranır; kadın da ona karşı gereken muhabbet, hurmet ve itaati gosterirse aile icinde duzen ve uyum sağlanmış olur.” cumleleri yer buluyor. Kısaca yeni mufredat kadınların kocalarına itaat etmelerini ‘ibadet ’ olarak sayıyor.
2. Ateist ve ‘muşriklerle ’ evlenmeyin
Kiminle evleneceğimize dair tavsiyelerden de geri kalmayan MEB, yeni mufredatında ‘Kabul Edilemez Evlenme Ceşitleri ’ başlığında ‘ateist, muşrik, murtedle yapılan evliliklerin yasak olduğu ’ ifade edilirken gizli evlilikler zina olarak sayıldı.
3. Genc yaşlarda evliliklere ‘Orf ’ kamuflajı
Yeni mufredatta cocukların dindar bir aile kurmaları isteniyor. Evliliklerin ‘insanın fıtratında var olan bir gudu ’ olduğunu ifade ederek “Ulkemizde orfe dayalı olarak genc yaşlarda evlenildiğini duşunursek…” tarzı cumlelerin yer aldığı, kısaca genc yaşta evliliklerin orf olarak yazıldığı belirtiliyor.
4.”Madem evlenmeyecektik neden flort ettik?”
Yeni mufredatta MEB genclerin flortleri hakkında da tavsiyeler veriyor. Mufredata gore “Tanışma sureclerinde dikkatli olmalı, kutsal bir birliktelik olan aile muessesesine zarar vermeyecek yaklaşımlarda bulunmalıdırlar. Cunku her tanışma evlilikle noktalanmayabilir. Bu bağlamda birbirilerini tanıma ve karar verme sureclerinde gonul eğlendirmeyin ya da hoşca vakit gecirmeyin.” bilgilerinin olduğu kaydedildi.
5. 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Ataturkculuğu ve Ataturk İnkılaplarını Oğreniyorum” ve “Ataturk İlke ve İnkılapları” bolumleri de kaldırıldı
Liselerin dışında yeni ilk ve ortaoğretime de el atan MEB, Ataturkculuk ile ilgili olan uniteleri ve konuları da kaldırma kararı aldı.
6. Temizlik hic bu kadar imandan gelmemişti
Mufredatta dikkat cekilen bir başka konu ise karşı cinsler oldu. Evet MEB yeni mufredatında İffet temalı tavsiyeleri ‘temizlik ’ başlığı altında veriyor; “Kişi evliliğe kadar iffetini muhafaza etmeli; sadece nikÂhın koruyucu şemsiyesi altında karşı cinsle bir araya gelmelidir. Unutulmamalıdır ki temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara layıktırlar”
7. Yeni Mufredatta cihat vurgusu ve Arap turistlerin var olması gectiğimiz gunlerde en fazla tartışılan konular arasında yer almıştı
8. Son olarak buyuk tartışmalara yol acan ‘Evrim ’ konusu da yeniden gundeme geldi. Lise son sınıf biyoloji dersinde yer alan “Hayatın başlangıcı ve evrim” unitesinin, eğitim programından cıkarılması da yeni mufredatın ‘yeniliklerinden biri…
1. Sosyal medyadan tepkiler gecikmezken kullanıcılar #Boyle MufredatOlmaz Hashtagi ile tweetler atıyor. Ant icerim ki branşım olmasa da sınıfımda Ataturk'u anlamayan tek bir oğrenci bile bulunmayacak, kudurun aktroller #BoyleMufredatOlmaz pic.twitter.com/CTKI6e7ssr
— YD. (@yarendeliil) September 4, 2017
2. Ataturk'u bu milletin yureğinden kaldıracak adam daha doğmadı, doğmayacak. #BoyleMufredatOlmaz
— Mehmet Oz. (@ucusrut) September 4, 2017
3. Cin'de zorunlu Mustafa Kemal Ataturk'un hayatı oğretiliyor,Turkiye mufredattan cıkartıyor yazık. Bu kadar cahil olmayın#BoyleMufredatOlmaz
— KUB (@kesbencesesini) September 5, 2017
4. Duşunen, sorgulayan, eleştiren nesiller yetiştirmek yerine, tamamen itaatkar nesiller yetiştirmek istiyorlar! #BoyleMufredatOlmaz
— EĞİTİM SEN (@egitimsen) September 5, 2017
5. İcinizdeki yobaz, icinizdeki irin dokulmuş yine. Minik beyinleri yıkamak istiyorsunuz sacmalıklarınızla.. #BoyleMufredatOlmaz
— vasati140karakter (@yessamtayms) September 4, 2017
6. ATATURK'u cıkar Erdoğan ve 15 Temmuz'u mufredata koy!
Oğrenci 15 Temmuz nasıl oldu diye sordu kandırıldık mı diyeceksin?#BoyleMufredatOlmaz
— ATATURKcu Îmam (@ataturkcu_imam) September 4, 2017
7. Sarayın aylık giderinin 21Milyon£ olduğu ulkede okullarda veliden camaşır suyu parası isteniyorsa boyle eğitim de olmaz!#BoyleMufredatOlmaz pic.twitter.com/EbYHqbIKii
— BALKIR (@BALKIRAGA) September 5, 2017
8. Tarih oğretmeniyim once cocuklarıma sonra da oğrencilerime ulkemin kurucusu ATATURK'u anlatmaya devam edeceğim kudurun! #BoyleMufredatOlmaz
— Dila ORAK (@Boran_Dila35) September 5, 2017
9. herhangi bir ateist bu eğitimi alan biriyle evlenmez zaten rahat olsunlar. pic.twitter.com/vYeiC9RZmD
— Mr.Nobadi (@MisterNobadi) September 5, 2017
10. Kocaya itaat ibadettir" yapılmış en bilimsel en cağdaş mufredatmış sokayım mufredatına sanki cariye yetiştiriyor
— Primat (@primat_ateist) September 5, 2017
11. MEB
Ateistlerle evlenmeyin diyerek hazırladığınKitapları bastığın matbaa ve teknoloji ateist icadı
1gun ateist icadı kullanma donla kalırsın
— FUCK THE SYSTEM (@GUMUS_BOGA) September 5, 2017
Kaynak: 1,2,3,4,5