Nedret Demir Biyografisi Nedret Demir, 26 Mayıs 1965 tarihinde Bilecik ili Soğut ilcesine bağlı Muratca koyunde dunyaya geldi. Altı cocuklu bir ailenin en kucuk bireyi olarak cocukluğu bu koyde gecti ve İlkoğrenimini de burada bitirdi. Ortaoğrenimini de İstanbul Bahcelievler Ortaokulunda ve İstanbul Bakırkoy Lisesinde tamamladı. Yuksek oğrenimini ise Eskişehir Anadolu Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesinde derece ile bitirdi.
Universiteyi bitirince, İstanbul ’da merkezi bulunan Alarko Şirketler Topluluğunun, taahhut sektorunde faaliyet gosteren şirketi olan Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. ’nin Mali İşler Grubunda calışma hayatına başladı. 1986 yılında başlayan aktif iş yaşamını 2020 yılında emekli olana kadar aynı grupta surdurdu. İş hayatında gecen 34 yıl boyunca şirketin cok sayıda yurt ici, yurt dışı projeleri ile genel merkezinde calıştı ve yoneticilik yaptı. Yaklaşık 25 yıl tamamen şirketin yurt dışı projelerinin mali işler grubunun yonetiminde bulundu. Calışma alanı gereğince dunya uzerinde 35 ulkede gezi ve calışmaları oldu.
“Turkiye Yazarlar Birliği” uyesi olan Nedret Demir ’in, calışmaları esnasındaki bazı yaşanmış iş yaşam kişisel gelişim hikÂyelerini kaleme aldığı “İşte Hayatın Gizli Hazinesi” adlı kitabı 2020 yılında; “İşte Hazinenin Sırları” adlı kitabı da 2021 yılında Uluslararası bir yayınevi olan “Dorlion Yayınları” tarafından yayınlanmıştır.
Yazarın şiirleri Ocak 2022 ’de “Mayıs Sancıları” adlı kitabında yayınlanmıştır.
“Oğretmenin Kayıp Mektupları” adlı ilk sosyal romanı da Eylul 20222 ’de yine “Dorlion Yayınları” tarafından yayınlamıştır.
Şarkı Sozu yazarlığı da yapan, cok sayıda adına tescilli şarkı sozu bulunan Nedret Demir, MESAM (Turkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) uyesi olup, ilk bestelenen Turk Halk Muziği eseri “Benim Halim Nicedir” Kasım 2022 ’de Omer Ceyhan tarafından album yapılmıştır.
2022 yılı Aralık ayında “Bilişim ve Teknoloji Vakfı” (BTV) Yonetim Kurulu Başkanı olarak secilen Nedret Demir, bu gorevinin yanında ceşitli vakıf ve derneklerin, denetim ile yonetim organlarında gorevler yapmış/yapmakta olup, evli ve bir cocuk babasıdır.
Kitapları:
2020 - İşte Hayatın Gizli Hazinesi
2021 - İşte Hazinenin Sırları
2022 - Mayıs Sancıları (Şiir kitabı)
2022 - Oğretmenin Kayıp Mektupları