Nedim Şener Biyografisi Nedim Şener, 1966'da Almanya'da doğdu. Bolu'nun Mengen ilcesinde buyudu. 1990 yılında İstanbul Universitesi'nde, "Uluslararası Ticaret ve Turkiye'nin Dunya Ekonomisine Eklemlenmesi" başlıklı teziyle, iktisat dalında yuksek lisansını tamamladı. Gazeteciliğe 1991 yılında, “İlk Haber” adlı gazetede adım attı. Gazeteciliğe 1992 - 1994 yılları arasında “Dunya” gazetesinde gevam etti.
1994 yılında calışmaya başladığı Milliyet 2011'de son verildi. Ocak 2010'dan Mart 2011'e kadar Posta gazetesinde "Soruşturuyorum" başlığıyla koşe yazarlığı yaptı. Nedim Şener, istihbaratcı polislerin başvurusu uzerine Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları isimli kitap nedeniyle, 28 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Soz konusu ceza, son olarak cocuk mahkemesine sevk edilen oldurulen gazeteci Dink ’in katili Ogun Samast icin şimdiye kadar istenen cezalardan daha fazla.
3 Mart 2011'de Oda TV'ye yonelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gozaltına alınan Şener, tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne konuldu. Ergenekon teror orgutune yardım ettiği gerekcesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandı. 12 Mart 2012 tarihinde tahliye edildi. Tahliyesinin ardından yaptığı acıklamada yaptığı araştırmaların bedelini odetmeye calıştıklarını ifade ederken, “Hrant icin adalet icin diyerekzler ile cıkıyorum. Hrant Dink icin adalet sağlanmadıkca ne ozgurlukten ne guvenlikten bahsedebiliriz. Bundan sonra butun amacımız Hrant Dink ’in kanını yerde bırakmamak olacak. İlk haberim Hrantla ilgili olacak. Gercek hapsedilemez” dedi.
Yolsuzluk, teror finansmanlığı, Susurluk olayı, Hrant Dink suikastı, cemaat ve istihbarat konularında kitapları yayımlanmıştır.
Kitapları :

Kırmızı Cuma (2011) (Hrant Dink suikastı)
İşte Hayatım (2010) (Uğur Dundar biyografisi)
Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları (2009)
Turkiye'de Farklı Olmak (2009) (Binnaz Toprak, İrfan Bozan ve Tan Morgul ile birlikte)
Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gulen ve Cemaat (2009)
Hayırsever Terrorist (2006) (Şeyh Yasin El Kadı dosyası)
Fırsatlar Ulkesinde Bir Kemal Abi (2005) (Kemal Unakıtan dosyası)
Kod Adı: Atilla (2004) (Susurluk olayı)
Naylon Holding (2002)
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk (2001)
Uzanlar: Bir Korku İmparatorluğunun Cokuşu (2000)
Altın: İstanbul Altın Borsası ve Dunya'daki Ornekleri (1994)

Odulleri :

1998, 1999, 2000 Turkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Ekonomi Muhabiri Odulu
1998 Metin Goktepe Gazetecilik Odulu
2002 Sedat Simavi Gazetecilik Odulu
2007 Cağdaş Gazeteciler Derneği Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Odulu
2009 Turkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Ozgurluğu Odulu
2010 Abdi İpekci Yılın Gazetecilik Odulu
2010 Kemal Sunal Kultur ve Sanat Odulleri En İyi Yazar Odulu
2010 Turkiye Yayıncılar Birliği Duşunce ve İfade Ozgurluğu Odulu
2010 Uluslararası Basın Enstitusu (International Press Institute) Basın Ozgurluğu Kahramanı
2010 PEN İfade Ozgurluğu Odulu