Necmettin Unal Biyografisi Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı oğretim uyesi Prof. Dr. Necmettin Unal, Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Uyesi olmuştur. Necmettin Unal, 1961 yılında Elazığ ’da doğmuştur. Tam adı Mustafa Necmettin Unal ’dır. 1975 – 1978 yılları arasında Bursa Erkek Lisesinde okudu. 1978 yılında başladığı İstanbul Universitesi Tıp Fakultesinden 1984 yılında mezun oldu. Doktor olarak mezuniyeti sonrasında iki bucuk sene kadar Turhal ’da hukumet tabipliği yaptı.
Prof. Dr. Necmettin Unal, 1987 - 1993 yılları arasında Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında anestezi asistanlığı yaptı. Bu surec icinde dokuz aylık bir periyot icin Hollanda'da Rotherdam Universitesi Yoğun Bakım Bolumunde araştırmalarda bulundu. Aynı yerde Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında uzman doktor olarak 1993 - 1998 yılları arasında oğretim gorevlisi olarak calıştı.
Uzman olduktan kısa bir sure sonra yine Rotherdam ’a gitti. Bir sure daha orada calıştı, araştırmalarını tamamladı. Dondukten sonra Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Anesteziyoloji Kliniğinde, değişik yerlerinde calıştı. Ama ağırlıklı olarak reanimasyonda calıştı. Docentliğini aldıktan sonra tamamen yoğun bakımda calışmaya başladı. O gun bugundur akademik hayatı ağırlıklı olarak yoğun bakımda geciyor.
2003 yılında Ankara Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Anabilim Dalında Profesor olarak calışmaya başladı.
Avrupa Yoğun Bakım Diplomasının Turkiye ’deki birkac juri uyesinden birisidir. Avrupa yoğun bakımındaki, değişik yoğun bakım derneklerindeki değişik alt gurupların, mekanik ventilasyon benzeri alt gurupların aktif uyesi konumundadır. Avrupa ’da yoğun bakım eğitiminin standardizasyonu konusunda yurutulmekte olan ve Avrupa topluluğunun da tamamen desteklediği eğitim programının Turkiye koordinatoru ve orada aktif uyedir.
Yurt ici ve yurt dışı dergilerde yayımlanmış 80-90 civarında makalesi vardır.
Prof. Dr. Necmettin Unal, 22 Ekim 2019 tarihinde sepsis ile ilgili yapmış olduğu calışmalar nedeni ile “Global Sepsis Alliance” Dunya Odulu verildi.
Prof. Dr. Necmettin Unal, Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı oğretim uyesidir.
Prof. Dr. Necmettin Unal, 10 Ocak 2020 ’de oluşturulan Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Uyesidir.
2019 Aralık ayında Cin'de nukseden koronavirus (Kovid-19) ile birlikte Dunya Sağlık Orgutu (DSO) boyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. Daha sonra ise Sağlık Bakanlığı doğru kararlar verebilmek icin oğretim uyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirus salgını (kovid-19) ile mucadelesini, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda surduruyor.
Koronavirus Bilim Kurulu'nda yer alan bazı isimler şu şekilde:
Prof. Dr. Ateş Kara,
Prof. Dr. Tevfik Ozlu,
Prof. Dr. Alpay Azap,
Prof. Dr. Canan Ağalar,
Prof. Dr. Recep Ozturk
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Prof. Dr. İlyas Dokmetaş
Uye Olduğu kuruluşlar :
2014 - Turkish Intensive Care Society Başkanı (Turk Yoğun Bakım Derneği Başkanı)
Avrupa Yoğun Bakım Derneğinin konsul uyesidir.