Necip Torumtay Biyografisi Turk Silahlı Kuvvetleri'nin 20. Genelkurmay Başkanı
Necip Torzon ’un Vakfıkebir ilcesinde doğmuştur. 1944 yılında Topcu Asteğmen rutbesi ile Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1946 yılında Topcu Sınıf Okulu'nu bitirdi.
1953 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı ceşitli birliklerde Takım Komutanlığı ve Topcu Okulunda Oğretmenlik yapmıştır. 1954 yılında Kara Harp Akademisini kurmay subay olarak bitirdikten sonra; Topcu Okulunda Batarya Komutanlığı, Tokyo Kara Ataşe Yardımcılığı, 1'inci Zırhlı Tugay HarekÂt Eğitim Şube Mudurluğu ve Topcu Tabur Komutanlığı, Genelkurmay Teşkilat Eğitim Dairesinde Şube Mudurluğu, ABD/Vaşington'da Turk Askerî Temsil Heyeti Kara Plan Subaylığı, 7'nci Kolordu HarekÂt Eğitim Şube Mudurluğu, 4'uncu Zırhlı Suvari Alay Komutanlığı, 3'uncu Ordu HarekÂt Başkan Yardımcılığı ve Genelkurmay Strateji Plan Dairesi Strateji Şube Mudurluğu gorevlerini yurutmuştur.
1970 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rutbesi ile 1'inci Zırhlı Tumen Komutan Yardımcılığı, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve BELCİKA/MONS'da Avrupa Muttefik Kuvvetleri Yuksek KarargÂhı (SHAPE) HarekÂt Plan Daire Başkanlığı yapmış, 1974 yılında Tumgeneralliğe terfi etmiştir. Tumgeneral rutbesi ile Genelkurmay Plan ve HarekÂt Daire Başkanlığı ve 4'uncu Piyade Tumen Komutanlığı gorevlerinde bulunmuş, 1978 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rutbesi ile Kıbrıs Turk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay HarekÂt Başkanlığı ve Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı gorevlerinde bulunduktan sonra 1982 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral rutbesi ile Millî Guvenlik Konseyi ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı ve Millî Guvenlik Konseyi Genel Sekreterliği, Genelkurmay II'nci Başkanlığı, 1'inci Ordu Komutanlığı gorevlerini yurutmuş, 2 Temmuz 1987 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 24 Temmuz 1987 tarihinde Genelkurmay Başkanlığına atandı. 3 Aralık 1990 tarihinde kendi isteği ile Genelkurmay Başkanlığı gorevinden emekliye ayrılmıştır.
Orgeneral Necip Torumtay, Turkan TORUMTAY ile evliydi ve iki cocuğu vardır.
28 Ağustos 2011 tarihinde vefat etmiş, Ankara'da Cebeci Askerî Şehitliği'nde toprağa verilmiştir.