Selamlar Stable Diffusion ile kendi bilgisayarınızda nasıl AI ile gorseller oluşturacağınızı anlatacağım.

Bu makalenin kaynağı:

Youtube Kanalı

Alıntıladığım Videosu

Bu rehberde gerekenler:

En az 8GB VRAM'e sahip NVIDIA Ekran Kartı. ( Cuda kullanıyoruz cunku. )

İhtiyacımız olan linkler:

AUTOMATIC1111
TencentARG-GFPGAN
Python 3.10.9 ( Bu surum olması şart, neden bilmiyorum başka surumlerde crash almamıza sebep oluyor. )
stable diffusion v1.4
GitForWindows

1-) GitForWindows'u indirip kurun. Masaustunde simge de oluşturabilirsiniz kurulum esnasında.
Surprizbozan: GitForWindows

2-) GitForWindows uygulamasını acalım.

2.1-) C diskimizde AIStableDiffusion adında bir klasor oluşturalım. Klasorun yolunu kopyalayalım. (orn. " C:AIStableDiffusion )
2.2-) GitForWindows uygulamasına ''cd C:AIStableDiffusion" yazalım.

3-) AUTOMATIC1111 GitHub sitesine gidip kaynak kodunu kopyalayalım.
Surprizbozan: AUTAMATIC1111 Kaynak Kod

4-) GitForWindows terminalimize kopyaladığımız kaynak kodunu girelim ve enterlayalım.
Kod:Panoya kopyala
git clone https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui.git

İşlem bittiğinde GitForWindows terminalini kaldırabiliriz.

5-) TencentARG-GFPGAN dosyasını ve stable diffusion v1.4 dosyasını indirelim.

5.1-) GFPAN dosyamızı oluşturduğumuz AIStableDiffusion klasorunun alt klasorunun ana kısmına atalım.
Surprizbozan: Demek istediğim dosya kopyalama konumu

5.2-) İndirdiğimiz stable diffusion v1.4.cfg dosyamızı da ana dizin icerisinde models klasorunun icindeki Stable-diffusion klasorunun icine kopyalayalım.
Surprizbozan: Bahsettiğim Konum

6-) Ana dizinimize gelip, klasorun en aşağısında bulunan "webui-user.bat" bat dosyasını calıştıralım.
Surprizbozan: webui-user.bat nerede?

6.1-) Gerekli indirmeleri yapmasını bekleyelim. Eğer bir sorunla karşılaşırsanız ekran kartınızın AMD olmasından veya daha once daha yuksek veya duşuk bir python surumu var diye bahsettiğim surumu kurmamanızdan kaynaklıdır. Pythonu kaldırıp 3.10.9 surumunu yukleyin.

7-) İndirmeler bittikten sonra fotoğrafta gorduğunuz adresi bir web tarayıcısında acalım.
Surprizbozan: İşlem sonrası adres

Sitemizde prompt (kırmızı işaretli) kısmına yaratmak istediğimiz resmi ingilizce olarak betimleyip, yeşil ile işaretlediğim yerde ( bilgisayarınızın gucune bağlı olarak arttırıp azaltın, denemeler yapın. Cıktı alma surenizi uzatacaktır. ) sample sayımızı belirleyip Generate ile ( mavi işaretlediğim ) cıktımızı alabiliriz. Ayarların geri kalanıyla oynarak daha iyi ve değişik sonuclar alabilirsiniz. Tamamen size kalmış.
Surprizbozan: sitemiz

9-) Cıktımızı sorunsuz aldık!

Surprizbozan: RENDERIMIZ!

Kendim AMD kart sahibi olduğum icin son aşamaları adamın videosundan screenshot alıp oyle ekledim. Son aşamada cuda işleyemediğim icin hata alıyorum. Adamın suratı forumlarda kullanılması icin izin sorduğum halde cevap alamadığım icin screenshottan silinmiştir. Rehberi anlamayanlar veya daha detaylı ingilizce videolu izlemek isteyenler icin yukarıda kaynağımın linki mevcut, oraya gidip bir like bırakmanızı oneririm .

İyi forumlar dilerim.