Necdet Ozel Biyografisi Eski Genelkurmay Başkanı, Işık Koşaner'in emekliliğini istemesini takiben, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmış, Turk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi 3 gun suren 2011 yılı Yuksek Askeri Şura toplantısının ardından, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Necdet Ozel, asaleten Genelkurmay Başkanlığı gorevine atanmıştır.
Necdet Ozel, 1950 yılında, Ankara ’da dunyaya geldi. 1969 yılında Kara Harp Okulu ’ndan, 1970 yılında Piyade Okulu ’ndan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı ceşitli birliklerde takım ve boluk komutanlığı yapan Ozel, 1980 yılında Kara Harp Akademisi ’nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kıbrıs Turk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Mudurluğu, Milli Guvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı ve 9. Piyade Tumen 17. Piyade Alay Komutanlığı gorevlerini yuruttu.
1995 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Ozel, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İc Guvenlik Daire Başkanlığı gorevlerinde bulundu. Ozel, 1999 yılında tumgeneralliğe terfi etti ve 39. Mekanize Piyade Tumen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı gorevlerini yuruttu.
2003 yılında korgeneralliğe terfi eden Ozel, 7. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı gorevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden gecerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ozel, Ege Ordusu Komutanlığı gorevine atandı.
9 Ağustos 2010 tarihinde yapılan Yuksek Askeri Şura toplantısı sonucunda Jandarma Genel Komutanlığı gorevine atanan Ozel, 2011 Ağustos'unda Genel Kurmay Başkanlığı gorevine başlamıştır.
Evli ve bir cocuk babası olan Ozel ’in yabancı dili İngilizce'dir.
Necdet Ozel, gorevini 18 Ağustos 2015 tarihinde yeni Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar ’a devretti. 30 Ağustos 2015 tarihinde emekliye ayrıldı.