Nail Kecili Biyografisi Nail Kecili, 1 Nisan 1947 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İstanbul Avusturya Lisesini bitirdikten sonra iş hayatına atıldı. Annesinin babası CHP kurucusu, milletvekili, Nasuhi Baydar. Buyuk dedesi 1926'da Ataturk'e suikast davasında yargılanarak Ankara'da idam edilen Nail Bey ’dir. Baba ise Demokrat Parti'nin ileri gelenlerinden, zamanın tanınmış muteahhiti Nadir Bey ’dir. Babası Nadir Bey 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra iflas edince intihar etmiş. Amcası Yenibahceli Şukru Bey ise Enver Paşa'nın yaverliği yapan ve keskin nişancılığıyla tanınan unlu bir İttihat ve Terakkici imiş. Baba tarafından Burdurlu Sarıkecili aşiretinden. Kecili soyadı da buradan geliyor. Spor faaliyetlerini kurek, yelken ve binicilik dallarında surdurdu. Yelken ve yat konusunda yarışmacı ve yonetici olarak yoğun ve etkin cabalar verdi. 1980 ’de acık deniz yarış kulubu yonetim kurulu uyeliğine, 1994 ’te ise Turk Denizcilik Derneğince Komodorluğa secildi. Cenajans Yonetim Kurulu Başkanı da olan Kecili,1996 yılında secilen Galatasaray Yonetim Kurulunda gorev aldı.
1969 yılında Cenajans reklam şirketini kuran Nail Kecili, 1973 yılında merkezi New York'ta ve 96 ulkede 432 ofisi bulunan ve 154 şehirde faaliyet gosteren kuresel bir reklam ve pazarlama ajansı olan Grey ile hizmet anlaşması yaptı, 1990 yılında resmen ortak oldu.
1983 yılında Hulya Avşar ’ı bir şampuan reklamında oynatan Nail Kecili, ayrıca onun guzellik yarışmasına da katılmasına vesile olmuştur.
Suleyman Demirel, Turgut Ozal, Tansu Ciller ve Bulent Ecevit'in yanı sıra pekcok kamu bankasıyla calıştı. THY'nin de uzun yıllar ajanslığını yaptı. Yakın dostları Dinc Bilgin ve Cavit Cağlar ile aynı davalardan birlikte hapis yattı.
Nail Kecili, Kendi alanında calışan 18 değişik şirket ile birlikte 1995 yılında holdingleşti. Egebank soruşturması sebebiyle gozaltına alındı. Bilahare serbest bırakıldı. 18 şirketin sahibi olarak girdiği cezaevinden 1,5 sene sonra cıktığında, elinde sadece uc şirket kaldı.
İngilizce ve Almanca bilen Nail Kecili, acık deniz AEK Viskomodorluğu, Turk Denizcilik Komodorluğu, Turmepa Yonetim Kurulu, TUSIAD Yuksek İstişare Konseyi, Turk Eğitim Vakfı Mutevelli Heyeti uyeliği yapıyor. Aynı zamanda Aile Planlaması Vakfı ve Eğitim Gonulluleri Vakfında gorev yaptı.
Nail Kecili ’nin en buyuk hobisi deniz ve teknelerdir. Nail Kecili ’nin ilk eşi Nilgun Kecili ’den Nazlı Kecili adında bir kızı vardır. İkinci eşi Suna Kecili ’den de 28 Ocak 2004 tarihinde boşandı.