Nail Olpak Biyografisi MUSİAD Genel Başkanı (Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Nail Olpak, 1961 yılında Burdur'da İbecik koyunde doğmuştur. Babası Halil Olpak ’dır. İlkokul ’u Muğla-Dalaman ’da okudu. Ortaokul ’u yatılı olarak Aydın-Nazilli ’de bitirdikten sonra, Ardından Aydın Lisesi ’nde yatılı okudu, 1977 yılında mezun oldu. istanbul Teknik Universitesi (İTU) Makine Bolumu ’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra yuksek lisansını enerji alanında yaptı.
Universite Eğitimi suresince, ITBA-İngilizce ve Marmara Unive devam etti. Cok iyi derecede İngilizce, orta derecede Arapca ve az İtalyanca biliyor. 1983 yılında Umar Makina A.Ş. ’de Uretim Muhendisi olarak başladığı iş hayatına, Ozgun A.Ş. ’de Fabrika Mudur Yardımcısı olarak devam etti. 1989 yılında başladığı Cankurtaran Holding A.Ş. ’de sırasıyla; Elektrik Sayacları ureten ESEM Elektrik Sayacları A.Ş.‘de Genel Mudur, ESEM Elektrik Sayacları, MOLVENO Anahtar Serileri, AVE Otomatik Sigortalar, TEKAP Armaturleri ureten Elektrik Şirketleri Grup Başkanı, ROWENTA, TEFAL, CONTI Elektrikli Supurgeler, Buharlı Utuler vb ureten Ev Aletleri Grubu dahil, Elektrik ve Ev Aletleri Grup Başkanı, ADİDAS, SLAZENGER, ARENA Spor Malzemeleri dahil tum Gruplar ’dan sorumlu, Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı olarak gorev yaptı. Aynı grupta 17 yıl gorev yaptı.
2005 yılında kendi arzusu ile Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı gorevinden ayrıldı ve iki ortağıyla kurduğu NORA Elektrik Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. ile sanayicilik şirketini kurrkaları ile; Elektronik Elektrik Sayacları, Otomatik Sigortalar, Kacak Akım Roleleri, Kontaktorler, Termik Roleler, Termik Manyetik Şalterler, Enerji Tasarruflu Lambalar, Aydınlatma Armaturleri, AVE Markalı Anahtar-Priz serileri vb urunlerin, Uretim ve Ticaretini yapmakta olan NORA Elektrik Malz. A.Ş.Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapmaktadır.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Uyesi olan Nail Olpak, Mimarlar Muhendisler Grubu, Huzur Hastanesi Vakfı ve Kandilli Kulubu Yonetim Kurulu uyeliği gorevini de yurutuyor.
28 Nisan 2012 tarihinde yapılan MUSİAD'ın 21. Genel Kurulu'nun ardından yeni Genel Başkanı olarak Nail Olpak secildi.
Nail Olpak, 1985 yılında Rizeli bir hanım ile evlendi. 2 oğlu vardır.
MUSİAD ’da 2 yıl Enerji Sektor Kurulu Başkanlığı, 4 Yonetim Kurulu Uyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı gorevlerini ustlenen Nail Olpak, 28 Nisan 2012 tarihinde gercekleştirilen 21. Olağan Genel Kurul ile MUSİAD ’ın 5. Genel Başkanı secilmiştir. Ayrıca; DEİK Yonetim Kurulu Uyesi, İTO Elektrik-Ekipman Meslek Komitesi ’nde Komite ve Meclis Uyesi, KANDİLLİ KULUBU Kurucu Uyesi ve Başkan Vekili, HUZUR HASTANESİ VAKFI Mutevelli Heyeti Uyesi, İGETEV Vakfı Mutevelli Heyeti Uyesi, İDTM YK Uyesi, MMG Yuksek İstişare Kurulu Uyesi, ENVERDER YK Eski Uyesi, CEKUD, ELSİAD Uyesi olarak hizmetlerini surdurmektedir.