Naci Ağbal Biyografisi Maliye Bakanı Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Bayburt'ta doğmuştur. İstanbul Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumu'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Universitesi İş İdaresi Genel İşletme Yonetimi (MBA) Programı'nda yuksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığında mufettiş, tmcılığı, Gelirler Genel Mudurluğunde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı gorevlerinde bulunan Ağbal, 2006-2009 yılları arasında Butce ve Mali Kontrol Genel Mudurluğu, 2009-2015 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Musteşarlığı yaptı. Naci Ağbal, 2004-2006 yıllarında TUPRAŞ Yonetim Kurulu Uyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yonetim Kurulu Uyeliği, 2006-2015 yıllarında Turk Hava Yolları (THY) AŞ Yonetim Kurulu Uyeliği, 2008-2015 yıllarında Uluslararası Ahmet Yesevi Universitesi Mutevelli Heyet Uyeliği, 2008-2015 yıllarında da Yuksek Oğretim Kurulu Uyeliği gorevlerinde bulundu.
Ağbal, bu gorevlerinde ozellikle THY ile YOK ve Uluslararası Ahmet Yesevi Universitesinin butcelerinin hazırlanmasına onemli katkılarda bulundu.
7 Haziran Genel Secimi'nde AK Parti Bayburt Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ağbal, 1 Kasım Secimi'nde de yine aynı ilden milletvekili secildi. Ağbal, AK Parti'nin son olağan buyuk kongresinin ardından, 13 Eylul 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı gorevine getirilmiştir.
İyi duzeyde İngilizce bilen Naci Ağbal, evli ve 2 cocuk babasıdır.
24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın onayladığı 64. Hukumet kabinesinde Maliye Bakanı olarak gorevlendirildi.
Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Turkiye Hukûmeti'nde tekrar Maliye Bakanı olarak gorevlendirildi.
19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Naci Ağbal Maliye Bakanı olarak gorevlendirildi.