Nabi Avcı Biyografisi Millî Eğitim Bakanıdır. Nabi Avcı, 8 Ekim 1953 tarihinde Bilecik, Pazaryeri ilcesinde doğmuştur. Kadriye Yonluer ve Şukriye Bayrakcı adında iki ablası vardır.

(ODTU) Orta Doğu Teknik Universitesi İdari Bilimler Fakultesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bolumu'nden mezun oldu. Anadolu Universitesinde İletişim Bilimleri alanında doktorasını yaptı. İletişim profesoru oldu. 1974 yılında Kultur Bakanlığı'nda memuriyete başladı. Anadolu Universitesi'nde ve istanbul Bilgi Universitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi uzerine dersler verdi.
1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı donemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yoneticilik yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlıkta danışman olarak calıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Turkiye Milli Komisyonu Başkanlığı gorevlerini yuruturken 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adaylığı icin bu gorevlerinden istifa etti.
2011 yılı Turkiye genel secimlerinde 24.donem TBMM Eskişehir AKP milletvekili secildi.
TBMM Milli Eğitim, Kultur, Genclik ve Spor Komisyonu Başkanı, Turkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Turkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Turkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu uyesidir.
24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur.
Nabi Avcı, Semra hanım ile evlidir ve 5 cocuğu vardır.
7 Haziran 2015 Turkiye genel secimlerinde ve 1 Kasım 2015 Turkiye genel secimlerinde Eskişehir milletvekili secildi.
24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın onayladığı 64. Hukumet kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak gorevlendirildi.
Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Başbakan olarak gorevlendirilen Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Turkiye Hukûmeti'nde Kultur ve Turizm Bakanı olarak gorevlendirildi.
19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Nabi Avcı yeni kabinede gorevlendirilmedi. Kultur ve Turizm Bakanı olarak yerine Numan Kurtulmuş gorevlendirdi.
Kitapları :
Bombacı Parmenides
Enformatik Cehalet