Melih Gorgun Biyografisi Melih Gorgun, 29 Eylul 1980 tarihinde Adana ’da doğmuştur. Babası sinema oyuncusu Demir Karahan ’dır. Ozgur adında bir kardeşi vardır. Adana Bilfen Koleji'nde okurken devlet konservatuarında yarı zamanlı keman eğitimi aldı. Universite eğitimini Yeditepe Universitesi'nde Sistem Endustri Muhendisliği eğitimi aldı ardından yuksek lisansını Marmara Universitesi Ataturk Eğitim Fakultesi ’nde işletme dalında yaptı. 1996 yılında Mimar Sinan Universitesinde siyaset bilimi ve uluslar arası konusunda Doktora yaptı.
1985 yılında Avusturya hukumet bursuyla Salzburg yaz akademisi prof. Uwe Bremer sınıfında eğitim gordu. 1992 yılında Goethe İnstitut ta eğitim aldı. Melih Gorgun, 2 sene kadar Yeditepe Universitesinde de oğretim uyesi olarak gorev yaptı Melih Gorgun, 2005 yılında “Maki” isimli dizide Bennu Yıldırımlar, Ceyda Duvenci, Muşfik Kenter ile birlikte başrolu paylaştılar.
2006 yılında TRT ’de oynayan “Hayat Turkusu” adlı dizide Devin Ozgur Cınar, Sermin Hurmeric, Tolga Evren, Betul Arım, Haldun Boysan ile birlikte rol aldı. Dizi biter bitmez kısa donem askerliğini yapmak uzere Bitlis, Tatvan ’a gitti, 5 ay yaptı geldi.
2008 yılında yonetmenliğini Yusuf Kurcenli ve Hatice Memiş ’in birlikte yaptıkları “Gurbet Kuşları” adlı dizide Rutkay Aziz ve Mirac Eronat ile beraber oynadı.
Melih Gorgun, Haziran 2009 yılında evlendi.
Albumleri :
2004 - Yolun Gulle Dolsun
2009 - Gel (Maxi single)

Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2011 - Alemin Kıralı (TV Dizisi)
2009 - 2012 - Deniz Yıldızı (Can) (TV Dizisi)
2009 - 2010 - Aşk Bir Haya(Doktor Fikret) l (TV Dizisi)
2008 - Gurbet Kuşları (TV Dizisi)
2007 - 2008 - Parmaklıklar Ardında (TV Dizisi)
2006 - 2007 - Kopru (Mevlut) (TV Dizisi)
2006 - Hayat Turkusu (Yusuf) (TV Dizisi)
2005 - Maki (Yaman) (TV Dizisi)
2004 - Haziran Gecesi (Melih) (TV Dizisi)
2000 - Hayat Bağları (TV Dizisi)
1999 - Deli Yurek (Gitarist) (TV Dizisi)

Muzik :
2011 - 2012 - Dinle Sevgili (TV Dizisi)