Mahmut Asmalı Biyografisi Mahmut Asmalı, 2021 yılı Eylul ayında gercekleşen MUSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkan secilmiştir. Mahmut Asmalı, 1967 yılında Rize'nin Pazar ilcesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise oğrenimini İstanbul ’da, universite eğitimini ise,1989 yılında Karadeniz Teknik Universitesi İnşaat Muhendisliği Bolumu ’nde tamamladı.

Mahmut Asmalı, Saha Muhendisi olarak başladığı meslek hayatının 1989-1998 yılları arasında, bircok başarılı projeye imza atarak, ozel sektorde Genel Mudur Yardımcılığı gorevini ustlendi. Mahmut Asmalı, 1998 yılında ise calıştığı şirketten ayrılarak, muhendis bir arkadaşı ile Akyapı İnşaat ’ı kurdu. 23 yıldır fabrikalardan nitelikli konutlardan villa inşaatlarına, sanayi sitelerinden- alışveriş merkezlerine, hastanelerden okullara kadar inşaat sektorunun her alanında projeler gercekleştirdi. Şirket, yeni projeleriyle de faaliyetlerine devam ediyor.
Ayrıca inşaat sektoru dışında yurticinde; otomotiv ve turizm firmaları, kimya sektorunde faaliyet gosteren dış ticaret şirketleri mevcuttur. Yurtdışında ise; Katar, Doha da PVC uretimine, Almanya, Frankfurt ’ta da inşaat faaliyetlerine devam etmektedir.
Mahmut Asmalı, 2009 yılında Turkiye İktisadi ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yaptığı başarılı calışmalardan dolayı ‘Yılın Girişimcisi ’ odulune layık goruldu.
Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol alan Mahmut Asmalı, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Mutevelli Heyeti, İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) ile İstanbul İnşaat Muhendisleri Odası ’nda (İMO) uye olarak bulunmakta, yetim cocuklar ve dezavantajlı ailelere yonelik calışmalar yuruten AKYUVA Vakfı ’nın da Kurucu Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak sosyal sorumluluk calışmaları yurutmektedir.
Mahmut Asmalı, uzun yıllardır MUSİAD ailesinin bir ferdi olup, bircok farklı kademe de gorev almıştır. Mahmut Asmalı, MUSİAD ’da 2009-2011 yılları arasında İnşaat Sektor Kurulu Başkanı, 2013-2017 yılları arasında MUSİAD Yonetim Kurulu Uyesi, 2017 - 2019 yılları arasında MUSİAD Genel Başkan Vekili ve 2019 - 2021 yılları arasında ise MUSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Başkanı olarak gorev almıştır.
Mahmut Asmalı, 2021 yılı Eylul ayında gercekleşen MUSİAD 26. Olağan Genel Kurulu ’nda Genel Başkan secilmiştir.
Mahmut Asmalı, evli ve 5 cocuk babasıdır.