Lee Kun-hee Biyografisi Guney Koreli işadamı Lee Kun-hee, elektronik şirketi Samsung Electronics'in Yonetim Kurulu Başkanı idi. Lee Kun-hee, 9 Ocak 1942 tarihinde Uiryeong-gun, Guney Kore ’de Samsung'un kurucusu Lee Byung-chul'un ucuncu oğlu olarak doğmuştur. Japonya'da Waseda Universitesi ve Amerika Birleşik Devletleri'de George Washington Universitesinde eğitimini tamamladı.
Lee Kun-hee, babasının kurmuş olduğu Samsung şirketinde 1968 yılında calışmaya başladı ve Aralık 1987 yılında babası Lee Byung-chul'un olumunun ardından şirketin başına gecti. Lee Kun-hee'nin onderliğinde Samsung, ucuz urunler ureten bir şirketten buyuk bir uluslararası guce ve dunya capında en onemli Asya markalarından birine donuştu. Grubun iştiraklerinden biri olan Samsung Electronics, gunumuzde dunyanın lider yarı iletken geliştiricileri ve ureticilerinden biridir ve 2007 yılında Fortune dergisinin dunyanın en buyuk 100 şirketi listesinde yer aldı. Lee Kun-hee, Samsung'un duşuk fon skandalı nedeniyle Nisan 2008 tarihinde Samsung'un Yonetim Kurulu Başkanlığından istifa etti. Aynı yıl temmuz ayında Seul Bolge Mahkemesince yargılanan Lee, hakkındaki finansal usulsuzluk ve vergi kacırma suclamalarını kabul etti. Lee, 3 yıl hapis ve 98 milyon dolar para cezasına carptırıldı. Lee, Guney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ın ozel af cıkarmasının ardından Aralık 2009'da beraat etti. 24 Mart 2010'da tekrar şirketin başına gecti.
Samsung'un Yonetim Kurulu Başkanı olan Lee Kun-hee, tahmini 40,8 milyar dolarlık toplam serveti ile dunyanın en zengin kişileri arasındadır.
Lee Kun-hee, 1967 yılından beri Hong Ra-hee ile evlidir. Lee Jae-yong, Lee Boo-Jin, Lee Yoon-hyung, Lee Seo-hyun adlarında cocukları vardır.
2014 yılında kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 2014 yılında Lee Kun-hee, oğlu Lee Jae-yong ile birlikte Forbes Dergisi tarafından dunyanın 35. en guclu kişisi ve en guclu Koreli ilan edildi.
2014'ten bu yana tedavi goren Lee Kun-hee, 25 Ekim 2020 tarihinde Guney Kore, Seul ’de 78 yaşında olmuştur.