Levent Cakıroğlu Biyografisi 31 Mart 2015 tarihinden itibaren Koc Holding ’in yeni CEO'sudur. Levent Cakıroğlu, 1967 yılında Ankara'da doğmuştur.

Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi İşletme Bolumu'nde lisans oğrenimini tamamlayan Levent Cakıroğlu, ABD.de Illinois Universitesi'nden Yuksek Lisans derecesini aldı. İş hayatına 1988 yılında Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı yardımcısı olarak başlayan Levent Cakıroğlu, 1991 – 1997 yılları arasında Hesap Uzmanı olarak gorev yaptı.
1997 – 1998 yılları arasında Bilkent Universitesi'nde oğretim gorevlisi olarak calıştıktan sonra 1997 yılında Maliye Bakanlığı'nda Mali Sucları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atandı.
1998 yılında Koc Holding'de Mali İşler Koordinatoru olarak iş hayatına devam eden Levent Cakıroğlu, 2002 – 2007 yılları arasında Koctaş Genel Muduru olarak gorev yaptı. 2007 – 2008 yılları arasında Migros Genel Mudurluğu'nu ustlenen Levent Cakıroğlu, 2008 yılında Arcelik Genel Muduru olarak atandı.
Levent Cakıroğlu, Dayanıklı ve Arcelik Genel Mudurluğu suresince uluslararası rekabetciliği artıran calışmalara imza atarken, Koc topluluğunun kuresel vizyonuna guc kattı. Arcelik'in yurt icindeki istikrarlı başarısına ilave olarak uluslararası markaları ile global yolculuğundaki atılımlarını, Guney Afrika'da Defy satınalmasını, Uzakdoğu yatırımlarını başarıyla yuruttu. Levent Cakıroğlu doneminde Beko, Avrupa'da pazar payını en cok artıran beyaz eşya markası olmuş, dunyanın en buyuk pazarlarında buyuk başarı elde etmiştir.
Levent Cakıroğlu 2010 yılından bu yana Arcelik Genel Mudurluğu gorevinin yanı sıra Koc Holding Dayanıklı Tuketim Grubu Başkanlığı'nı yurutuyordu.
Koc Holding, CEO olarak gorev yapmakta olan Turgay Durak'ın 31 Mart 2015 tarihinden itibaren emekliye ayrılacak olması nedeniyle, soz konusu goreve Dayanıklı Tuketim Grubu Başkanı Levent Cakıroğlu'nun atanacağını duyurdu. 31 Mart 2015 tarihinden itibaren Koc Holding ’in yeni CEO'su olarak gorev yapacaktır.
Kariyer safahatı:
2015 - Koc Holding CEO'su 2010 - 2015 - Koc Holding A.Ş.- Dayanıklı Tuketim Grubu Başkanı / Arcelik GM
2008 - 2010 - Arcelik A.Ş. Genel Mudur
2007 - 2008 - Migros Turk T. A. Ş. Genel Mudur
2002 - 2007 - Koctaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş. Genel Mudur
1998 - 2002 - Koc Holding A.Ş. Mali İşler Koordinatoru
1997 - 1998 - Maliye Bakanlığı Mali Sucları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcısı
1997 - 1998 - Bilkent Universitesi PT Ogretim Gorevlisi
1991 - 1997 - Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı
1988 - 1991 - Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Yardımcısı