Lami Ozgen Biyografisi Oğretmen, Sendikacı Lami Ozgen, 1963 yılında Diyarbakır ’ın Kulp ilcesinde doğmuştur.

1989 yılında HacetFakultesi Biyoloji Bolumunu bitirdi. Ankara ’da biyoloji oğretmeni olarak mesleğine başladı. 1990 yılından bu yana eğitim emekcilerinin orgutlenme calışmalarında yer aldı. 2000 yılından itibaren Eğitim-Sen'de sendikacılık yaptı. 2000-
2005 yılları arasında Eğitim Sen Ankara 2 No.lu Şube Yonetim Kurulu uyeliği yaptı. 2011 yılında yapılan KESK Kongresinde MYK uyesi secilerek KESK (Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı oldu.
Lami Ozgen, 25 Haziran 2012 tarihinde KCK soruşturması kapsamında gozaltına alındı, 27 Haziran 2012'de savcılığa ardından da mahkemeye cıkarıldı. 34 KESK uyesi sendikacıdan Lami Ozgen ile beraber 12 kişi serbest bırakılırken, 22 sendikacı tutuklandı.
Lami Ozgen, evli ve bir cocuk babasıdır.
Lami Ozgen, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hukumeti tarafından acıklanan ve barış surecini yonetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Guneydoğu Anadolu Bolgesinden girmiştir.