Turkiye ’de absurt olaylar ve goruntulerle karşılaşmak neredeyse alışıldık bir durum. Dun internette yayılan bir goruntusu ise hem herkesi gulumsetti hem de şaşkına uğrattı. Ortada oldukca absurt bir durum vardı. Polisler ceza yazarken ceza yazılan kadın polislere tepkisini cığlık atarak gosteriyordu. Bir başka polis ise olayı kayıt altın alıyordu. İşte sonrasında yaşananlar…
Turkiye ’de absurt olaylar ve goruntulerle karşılaşmak neredeyse sıradan bir durum. Dun yani 28 Kasım ’da sosyal medya trafik cezasına tepki olarak cığlık atan bir kadınla calkalandı
Goruntulerde polis arabasının yanında duran kadın ceza yazan polislere tepkisini gostermek icin cığlık atıyordu. Goruntuleri izleyen herkes kadının suclu olduğunu ve sucunu bastırmak icin cığlık attığını duşunmuştu ama bugun başka bir iddia ortaya cıktı Goruntulerdeki kişi Boğazici Universitesi mezunu, şimdi bir vakıf universitesinde oğretim uyesi olarak gorev yapan Dr. Ozlem Atan Tarlacı ’dı
Balat ’ta bir toplantıya yetişmek icin normal hızında seyir halindeyken polisler tarafından durdurulmuş ve kendi iddiasına gore ehliyeti olmadığı icin değil ehliyeti kırık olduğu icin ceza yazılmıştı
Olayla ilgili yer alan haberlere gore olay 1 Kasım ’da gercekleşmişti. Cep telefonunla konuştuğu ve emniyet kemeri takmadığı gerekcesiyle polis tarafından durduruldu. Yapılan kontroller sonucu otomobilin muayenesinin olmadığı da tespit edilirken, polislerin kendisine ceza yazdığını gorunce sinir krizleri geciren Ozlem A. dakikalarca cığlık attı. Ozlem A. ’ya toplam 578 TL para cezası kesildi ve otomobili de trafikten men edildi.
Gercek ise Dr. Tarlacı ’nın bir oğrencisinin Ekşi Sozluk ’te acıklama yapmasıyla ortaya cıktı. Tarlacı oğrencisine olayın 1 ay once yaşandığını, olay sırasında uzlaşmacı davrandığını ve videoyla ilgili hukuki surec başlattığını belirtti
Haksız bir ceza kesildiği icin sinir krizi geciren oğretim gorevlisinin oğrenci aracılığıyla ilettiği acıklaması ise şu şekilde:
“Universitede gercekleşen onemli bir toplantıya yetişmek uzere aracımı suruyordum, bu esnada trafik polisi durmamı istedi, ehliyet ve ruhsatı kendilerine verdiğimde ehliyetimin kırık olduğunu one surerek bu ehliyeti kabul etmeyeceklerini bildirdiler, kendilerine ehliyetimin olduğunu ve ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza veremeyeceklerini soyledim, onemli bir toplantıya yetişmek durumunda olduğumu belirttim, kendileri bana herhangi bir şey soylemeden uzun bir sure beklettiler, kendimi tanıtarak sizin gibi bir cok polis oğrencim var bana saygıda kusur etmezler, ben sizleri onlardan ayırmıyorum dedim, o sırada polis ‘bana ne oğretmensen, hocaysan ’ dedi ve ehliyetim olmasına rağmen ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza kesti, uzlaşmacı bir tavırla memur olduğunu sabit bir gelire sahip olduğumu bu cezanın hem ağır hem de luzumsuz olduğunu soyledim diğer polis cebinden cıkardığı telefonla beni videoya kaydetmeye başlayınca sinir krizi gecirdim, ben de polis memurlarının ve polis arabasının fotoğraflarını cektim, toplantıya gitmek uzere yola koyuldum aradan 1 ay gectikten sonra video goruntulerinin basına servis edildiğini uzulerek oğrendim, hukuki olarak surecin takipcisi olacağım.”
Kaynak; 1 2