Kadir Sezer Biyografisi 1979 senesinden beri piyanist şantorluk ve taverna muziği yapmaktadır. Kadir Sezer, 6 Temmuz 1953 tarihinde Ankara ’da doğmuştur. İlkokul 3. sınıfta mandolin calmaya başladı. Ardından piyano, klasik-elektronik gitar, bateri ve bağlama calmayı oğrendi. Ankara Mustafa Kemal Lisesi'den mezun olduktan sonra Ankara Devlet Muhendislik Mimarlık Akademisi'de Elektrik muhendisliği eğitimi alarak 1979 yılında mezun oldu.
Lise yıllarında kurdukları Halikarnas muzik grubunun ardından universite doneminde de farklı gruplarla ceşitli mekanlarda sahne aldı. Gunduz okul, gece muzikle ic ice olan Kadir Sezer, Ankara, İstanbul, Antalya'nın en luks gazinolarında Cengiz Kurtoğlu, Umit Besen, Nejat Alp'le de calıştı. Kadir Sezer, 1984 yılında Ankara ’da İhtiyar Balıkcı Restoran ’da muzisyen olarak calıştı.
Kadir Sezer, universite yıllarında tanıştığı Nilbilge Guleşen Celik ile 19 Ağustos 1978 tarihinde evlendi. İlkan Celik adında bir oğlu ve Nihan Celik Tufenkci adında bir kızı vardır.
Kadir Sezer ’e 2010 yılında Kronik Lenfositer Losemi tanısı konuldu. Losemi tanısı sonrası ilik nakli olduğu donemde muziğe sarılarak hayata tutundu.
Şimdiye kadar cıkardığı 14 albumu olan Kadir Sezer ’in evinde kendi muzik studyosunda kayıt işleri ve aranjorluk yapıyor.
Son albumu 'Hayalin Gozlerimde'deki 13 şarkının 6'sının bestesi ona aittir.
Albumleri :
2017 - Hayalin Gozlerimde
1987 - Dunya Tatlısı
1987 - Balayı
1986 - Anılara Yolculuk
1984 - Soz Mendili
Bir Sevgi İstiyorum
Bir Sır Gibi
Boylemi Oğrettim
Cileli Gonlum
Hayran Oldum
Kalbimizde Evliyiz