Her gun cevre kirliliği ve dunyanın sonunun geldiğiyle ilgili haberler okuyoruz. Bazılarımız kendince cevreyi kirletmeyerek, plastik atıkları ayrı bir yerde toplayarak ya da başkalarını uyararak kendince onlemler alıyor. Ancak bu yeterli mi? Dunyayı hep birlikte bu hale getirdiysek bu yanlışı yine hep birlikte, kitlesel bir hareketle duzeltebiliriz. Durum boyle olunca devreye kanunlar ve yaptırımlar giriyor. En buyuk problemimiz plastik poşetler yeni bir duzenlemeyle ucretli oldu. Şimdilik fiyatı 25 kuruş. 1 Ocak ’ta başlayan uygulamayla elbette sosyal medyada herkes fikrini soyledi…
Ulkemizin en buyuk problemlerinden biri plastik atıklar. Ne yazık ki copu cope atmayı oğrenemediğimiz gibi plastik atıkların ne kadar tehlikeli olduğunu da oğrenemedik
Bu noktada devreye gec de olsa kanunlar girdi. En cok kullanılan plastik atıklar yani poşetler, 1 Ocak ’tan itibaren ucretli oldu
25 kuruşa satılacak poşetleri artık oyle ucer beşer alıp diğer poşetin icine sıkıştırmalar bitti anlayacağınız
Yılın ilk gununde başlayan uygulamayla bircok kişi konu hakkındaki fikirlerini soyledi. Konunun merkezi ise elbette sosyal medyaydı
Kendince savunanlar ve doğru bulanlar da oldu, protesto edenler de. Ancak halk olarak yine konuyu mizahla taclandırdık. Bakalım ucretli poşet uygulamasıyla ilgili sosyal medyada neler konuşulmuş
1. Birileri demiş oldu soyleyin onlara kral geri dondu poşet 25 kuruş pic.twitter.com/Q79qeKgPYs
— SELMAN UYSAL (@Kenan18507947) January 2, 2019
2. sizce paralı poşet yuzunden kasiyer dovulecek ilk şehir hangisi
— Yasin ER (@yasinerofc) January 1, 2019
3. az once ekmek almaya cıktım ekmek 1.25 poşet 25 kuruş olmuş sadece poşet alıp cıktım am*k
— Arda Kural (@ardareisiniz) January 1, 2019
4. Serdar Ortac "seni cope atacağım poşete yazık" derken geleceği gormuş poşetler 25 kuruş
— Başakcığım (@theodoranin) January 1, 2019
5. Poşet 25 kuruş oldu şu milli kızak keyfimiz bile paralı artık pic.twitter.com/yxUYW3InzL
— Ata Benli (@atabenli) January 1, 2019
6. “Poşet 25”
Arkadaşlar sahibinden tertemiz ciziği yırtığı olmayan darbesiz poşet. İstediğiniz expere gosterebilirsiniz.
En son 15 kuruşa bırakırım 😄😄 pic.twitter.com/jfNAWr7dDq
— Umut ⚡️🇹🇷 (@umutozdemir2300) January 1, 2019
7. Yeni yılda poşet 25 kuruş olması en cok tinercileri uzdu. 2019'da tineri neyin icinde kullanacaklar amk :dd
— Ordinaryus- (@Ordinaryusbey) January 1, 2019
8. Marketlerde bakkalarda falan poşetler parayla verilecekmiş artık cok poşet israfı olduğu icin. Yani cevre bilinci bilmem ne bilincini insanlara aşılamanın mumkun olmadığını fark etmişler. Bi şeyin değerini anlamak icin paralı olması lazım illa. İnsanlarla konuşmak da paralı olsun
— Onder Şeren (@onderseren) August 31, 2018
9. markette poşete para verdim pic.twitter.com/lzzxdTkc8s
— TAKO (@takostate) January 1, 2019
10. Poset parali olmus olaya bak 3 kilo sogani ceplerime doldururum yine de posete para vermem
— TOŞKO AMA SUBASİ FACTS (@toskofacts) January 1, 2019
11. 25 kuruşa poşet alıyorsak, uzerindeki reklam sahibi de bize 50 kuruş odesin.
— Metin AKPINAR (@akpinar_fan) January 1, 2019
12. Sosyal deney falan mi bu pic.twitter.com/qKGAPWGjOG
— Senuzulme (@mt2Cx2) January 1, 2019
13. #poset25kurus olunca millet #poşet yerine malzemeleri elektrik kablosuyla taşıyor. pic.twitter.com/Qh2B9yY7Lf
— TEDAŞ⚡ (@tedasanonim) January 1, 2019
14. Dolar 7 lira euro 8 lira oldu benzin 6 lirayı gecti, tavuk stoğu bitti yumurta stoğu azaldı patates kalmadı yıkılmadık. Ama poşetin 25 kuruş olması bizi fena sarsacak gibi. Bu millet 7 liraya dolar alıp 5 liraya bozdurur koymaz ama poşete 25 kuruş verince aile ekonomisi biter.
— Onder Şeren (@onderseren) January 1, 2019
15. Yeni yılda poşet dolusu mutluluklar..!#poset25kuruspic.twitter.com/fPL0zNLevo
— Kac Saat Oldu? (@KacSaatOldTR) January 2, 2019
16. Ucretli poşet etkisi.. pic.twitter.com/Dtfhp59h0w
— CON SINOV (@lordsinov) January 2, 2019
17. Paralı poşet dalgasının bugını buldum. Tum aldıklarımı hediye paketi yaptırıyorum. 😎 pic.twitter.com/YWhsiBQd6g
— Dyt. Gurkan Hınız (@dytgurkan) January 2, 2019
18. Arabanın icinde poşet bıraktım. Camı patlatıp almasalar bari. pic.twitter.com/6rHyGXueBm
— Mustafa Varol (@varolmustafaa) January 2, 2019
19. Sahibinden temiz poşet. Matketten alınıp evde oda şartlarında korundu. Temiz havada alışveriş yapıldığından yağmur suyu dahi gormedi. Pazarlık payı yoktur. Fiyat: 15 kuruş pic.twitter.com/aR7SuspqSs
— Yunus Emre HANİLCE (@yunushanilce52) January 2, 2019
20. Istanbul/kucukcekmece merkez cami karşısında 1 adet migros poseti bulunmuştur sahibi bana burdan ulaşsın. #poset25kurus #poset #poset25krs poşet 25 pic.twitter.com/dB2888qpQe
— Cuma Unlu (@trollcuma) January 1, 2019
21. Poşet 25 kuruş olduğuna gore bu sosyal deney falan olmalı? pic.twitter.com/EQHSi3kkfJ
— buşRA ama Tanrı Değil (@kisakesanladik) January 1, 2019
22. Az once yerde para buldum ama almadım pic.twitter.com/PPl8bXX09z
— USB (@yuesbiii) January 1, 2019
23. Para ustu olarak poşet verirler.
— Marshal D. William (@AlbayWilliam) January 1, 2019
24. Keşke iyi dostlar yerine poşet biriktirseydim
— FATİH CANBOLAT (@cahiltibbiyeli) January 1, 2019