Gun gecmiyor ki ilginc bir olayla karşılaşmayalım, ağzımız acık kalmasın… Ancak bu olaya ilginc demek bile bizler icin ilginc olarak kabul edilebilir. Cunku amacını gercekten anlayamadığımız bu olay karşısında şaşırıp kaldık. Biraz da urpertici bir yanı olan olay, basit bir hırsızlık girişimiyle son bulsa da şuphelinin ruhsal sorunları olduğunu duşunmeden edemedik. Suclunun bir an once yakalanması ve gerekli rehabilitasyonu alması dileğinde bulunalım ve ayrıntılara gecelim.
Olayın ayrıntıları ise şu şekilde!
Polis tarafından yapılan acıklamaya gore Kaliforniya ’da bir adam bir ailenin kapı zilini yalarken guvenlik kameralarına yakalandı.
Şupheli 3 saat boyunca bir ailenin evinin etrafında dolandı ve kapı zilini yaladı. Şupheli, Dave ve Sylvia Dungan ciftinin Salinas ’ta bulunan evinin dışında yaklaşık uc saat dolandı ve iddiaya gore evin bahcesinde zaman gecirdi ve Noel ışıklarına ait uzatma kablosunu caldı.
Polis şuphelinin kimliğini, 33 yaşındaki Roberto Arroyo olarak tanımladı. Şuphelinin suc kaydı bulunuyordu.
Salinas Polis Departmanı ’ndan Miguel Cabrera, The Post ’a verdiği demecte, Arroyo ’nun kucuk caplı hırsızlıklar, rahatsız edici şekilde etrafta dolanmak gibi suclamalarla karşı karşıya olduğunu ve denetimli serbestlik ihlali yaptığını soyledi.
Monterey İlce Bolge Savcısı Ofisi, suc duyurusunda bulunup bulunulmaması konusunu netleştirmek icin davayı gozden gecirecek.
Şehir dışında olan aile, KION-TV ’ye yaptıkları acıklamada olay sırasında evde olmadıklarını ancak cocuklarının evde olduğunu belirtti.
Gurultuye uyanan olmadı ancak Arroyo ’nun varlığından birkac ay once kurdukları guvenlik kameralarının, telefonlarına gelen bildirimle kendilerini uyarması neticesinde haberdar olduklarını soylediler.
Sylvia Dungan ve eşi Dave Dungan şaşkınlıklarını belirterek acıklamalarda bulundu.
Sylvia Dungan, “Cok fazla hareketlilik olduğunu duşundum. Ben sabah 5 ’te gidiyorum, oğlum saat 6 ’ya kadar evde olmuyor. Boylece “‘Bu kim? ’ diyerek kamera goruntulerini izlemeye başladım.” acıklamasında bulundu. Sylvia Dungan ayrıca “Bu olay, evinizin guvenliğini sağlamanın onemini yeniden vurguluyor.” dedi. Kapı zili kurbanı eş Dave Dungan ise “Oldukca urpertici şeyler.” acıklamasında bulundu.
Salinas Polis Departmanı ’ndan memur Cabrera, polis gozetim kayıtlarından şupheliyi tespit edebildi.
Nitekim şuphelinin toplum icinde sarhoş dolaşma, tutuklamaya direnme, uyuşturucu madde kullanma gibi davranışlar sebebiyle bir suc gecmişi var. Cabrera, KION-TV ’ye yaptığı acıklamada “Goruntunun o kadar net olmasına şaşırdık, bireyi tanımlamamız uzun surmedi” dedi.
Şuphelinin Dungan ’ların kapı zilini yaladıktan sonra mahalledeki başka bir eve uğradığı bildirildi.
Komşu Francisco Javier Estrada, KION TV ’ye yaptığı acıklamada “Bir anlamda komik ancak gozlerimizi acık tutmalıyız, bundan daha fazlası olmadığından emin olmamız gerekir.” dedi.
Polis, hÂl ceşitli suclamalardan gozaltına alınması beklenen Roberto Arroyo ’yu arıyor.
İlginc ve urpertici olaya maruz kalan ev sahipleri ise sanıyoruz ki kapı zilini temizliyorlar. Bizler de anlıyoruz ki evimizin ve cocuklarımızın guvenliği icin biraz daha dikkatli olmalıyız.
Lafı daha fazla uzatmayalım ve en başta da belirttiğimiz gibi temennimizi yineleyelim: Umarız tez vakitte yakalanasın Arroyo!
Kaynak: 1 2