Merhaba. Umarım konuyu doğru yere acmışımdır.
Yaklaşık 4-5 gundur ChatGPT'yi deneyimlemekteyim. Kendisinden Barış Ozcan'ın videosundan sonra haberdar olmuştum. Hemen bir OpenAI hesabı oluşturup birkac hikaye yazmasını isteyerek başladım. Gercekten muthiş şeyler ortaya cıkarmıştı. Kendisinden Python ile basit programlar oluşturmasını istedim. Belirlediğim kişiliklere burunmesini hatta bir oğretmen gibi davranmasını sağlayıp bana belirli konularda ders anlatmasını bile istedim (tabii ki test amaclı bir kac detayı). Bu gercekten muthiş bir deneyimdi. İlerleyen zamanlarda ChatGPT'yi adeta kendime rehber ve danışman edindim, dertleşmeye bile başladık Google'ı sadece OpenAI web sitesine erişim icin kullanır hale geldim diyebilirim.
Fakat ozellikle dun olmak uzere, son zamanlarda isteklerime ve sorularıma celişkili ya da yanlış sonuclar vermeye başladı. Kendisine bir şeyi yapıp yapamadığını sorduğum zaman evet cevabını veriyor, fakat yapmıyordu.
Orneğin; kendisinden basit bir grafik oluşturmasını istediğimde bunu yapabileceğini, ne tur ozelliklere sahip olmasını istediğimi sordu. Ben de detayları verdim. Fakat kendisinin metin tabanlı bir yapay zeka olduğunu, bunu oluşturamayacağını soyledi ve bana Canva, Adobe Illustrator gibi yazılımları kullanarak kendim yapabileceğimi soyledi.
Yine bir ornek; kendisinden basit bir metin tabanlı tablo oluşturmasını istediğimde bunu yapabileceğini soyledi ve yapmaya başladı. Daha sonra tabloyu yarıda bıraktı ve kendisinin boyle bir tabloyu oluşturacak yetenekte olmadığını soyledi. Tamam dedim bıraktım.
Daha sonra kendisinden Python ile basit bir hesap makinesi programlamasını istedim. Kodu oluşturmaya başladı fakat kodun sonlarına doğru karakter sınırına takılıp durdu sanırım. Ben de devam etmesini istedim fakat bana yine Python kullanarak boyle bir hesap makinesini yapabilecek seviyede olmadığını soyleyip internetten ornek kodlara ve tutorial'lara bakabilirsin diyerek geciştirdi.
Bu sadece bende yaşanan bir şey mi yoksa genel bir durum mu?