İtalya ’nın Eğitim Bakanlığı ’nın oğretmenlere sunduğu ilginc kurs teklifi, ulkede protestolara yol actı. Oğretmenlere doğru şekilde şeytan cıkarma eğitimi ve ozgurleştirici dua eğitimi verilmesini ongoren teklif, gelen tepkiler sonucunda iptal edildi. Eğitim Bakanlığı ’ndan gelen teklife gore 40 saatlik şeytan cıkarma kursu, oğretmenlerin gonullu olarak secebileceği bir alan olacaktı. Oğretmenlerin kurs alabildiği uygulama olan Sofia platformundan cıkarılan kurs, planlandığı şekilde verilmeye devam edilecek. Kursun sebep olduğu tartışmalar ise hala suruyor.
İtalya ’da Eğitim Bakanlığı ’nın kurs listesine eklediği ‘şeytan cıkarma eğitimi ’ ulkede tartışmalara neden oldu
Eğitim Bakanlığı ’nın oğretmenlerin kurs listesine şeytan cıkarma ve ozgurleştirici dua eğitimi eklemesi uzerine başlayan polemikler bitmek bilmiyor. Onerilen kursun cağ dışı bir kapsama sahip olduğuna dair gelen protestolar, kursun oğretmenlerin listesinden kaldırılmasına neden oldu.
Muhalefet, hukumetin şeytan cıkarmakla ilgilenmekten daha onemli işleri olduğunu soyleyerek eleştirdi
Şeytan cıkarma kursuna en sert tepki muhalefetten geldi. Hukumetin şeytanla uğraşmaktan cok daha onemli işleri olduğunu soyleyen muhalefet partisi, uygulamayı Karanlık Cağ ’a ait olarak değerlendirdi. Kursu verecek kurumun Eğitim Bakanlığı olmadığını belirtmekte fayda var. Kurs, Vatikan ’a ait alt bir universite olan Pontifical University of Regina Apostolorum tarafından verilecek.
”Okullar guvenli değil, spor salonları kullanışsız, oğretmen maaşları duşuk ama oncelik şeytan cıkarma kursları. ’ ’
Muhalefet adına konuşan Boldrini, eğitimde onlarca problem varken Eğitim Bakanı ’nın hamlesinin şeytan cıkarma kursu getirmek olduğunu belirtti. Muhalefet, ”2019 yılında mıyız yoksa 1019 yılında mı? ‘ ’ şeklideki sorularla hukumete yuklendi. Sosyal medyada da konuyla ilgili bircok paylaşım yapıldı. ”Okul cehennem gibi, evet ama o kadar da ileri gitmeyelim.” şeklindeki ironik paylaşımlar, sosyal medyanın gundemine oturdu.
Sicilyalı papaz Benigno Palilla, İtalya ’da şeytan cıkarma uygulamasına ihtiyac duyulan vaka sayısını yılda 500.000 olarak belirtiyor
Papaz Palilla, bu rakamdaki artışın sebebinin geleceği okuyan insanlara ve tarot fallarına gosterilen ilgi olduğunu soyluyor. Vatikan radyosuna acıklama yapan Palilla, bu gibi falcılık faaliyetlerinin şeytana kapı araladığını soyluyor. Yine de her olayın şeytana yorulmaması gerektiğini, bazı olayların sebebinin psikolojik problemler olabileceğini de belirtiyor.
Oğretmenlerin isteğe bağlı katıldığı kursların ucreti ise 400 Euro
Oğretmenlerin kurs alabildiği portalda yaklaşık 30.000 farklı kurs mevcut. Oğretmenler branşlarına ve kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara gore Sofia adı verilen platform uzerinden kurs başvurusunda bulunabiliyor.
Tepkiler uzerine şeytan cıkarma kursu, ilkokul oğretmenlerinin kurs listesinden kadırıldı
Eğitim Bakanlığı, kursun oğretmenlerin Sofia platformundaki kurs listesinden kaldırıldığını ancak planlandığı şekilde kursun verilmeye devam edileceğini duyurdu.
Ulkede oldukca siyasi bir hal alan şeytan cıkarma kursu tartışmaları halen bitmiş değil
Kurs uzerinden başlayıp siyasi bir boyut kazanan tartışmalar halen suruyor. Şeytan cıkarma ve ozgurleştirici dua adıyla Sofia platformundaki listeye eklenen kurs, bir sure daha gundemdeki yerini koruyacak gibi gozukuyor.
Kaynak: 1 2 3