10 yıllık macera sona erdi ve son zamanların en cok izlenen dizisi Game of Thrones 19 Mayıs Pazar gecesi final yaptı. Son sezonuyla izleyicilerini hayal kırıklığına uğratan ve 8. Sezonunun yeniden cekilmesi icin bir kampanya bile başlatılan dizinin uyarlandığı kitap serisinin yazarı George R.R Martin kendi bloğu uzerinden bazı acıklamalarda bulundu. Kitap serisi ile dizinin farklı ilerlemesi bir yana, henuz yayınlanmamış iki kitabı bulunan serinin finali de dizideki gibi mi olacak sorusuna kendi tarzıyla cevap veren Martin ’in soylediklerine birlikte bakalım.
Henuz hicbir şey bitmedi
“Dun gece bir son değil, aslında bir başlangıc. Kimsenin emekli olmaya niyeti yok. David ve Dan Star Wars ve otesinde bircok projede gorev alacak. Ben ise buradayım ve meşgulum.”
Video oyunu geliyor
Bir yapımcı olarak HBO ile devam eden birden fazla projem var (hicbirisinin Westeros Dunyası ile ilgisi yok). Ayrıca History Channel ve Hulu ile. Bunun yanında Japon bir video oyunu icin de danışmanlık yapacağım.
Yazmaya devam
“Ben bir yazarım. Yazmaya devam edeceğim. Uzun zaman once soylemiştim, “winter is coming”, kitabım “The winds of Winter” cok gecikti biliyorum, tamamlayacağım. Ne zaman olduğunu soylemiyorum, daha once denedim ve işe yaramadı cunku. O yuzden sadece bitireceğimi soyleyebiliyorum. Ve ondan sonra da “Dream of Spring” gelecek.
Kitabın finali de dizideki gibi mi olacak?
“Kitapların nasıl biteceğini sorduğunuzu duyar gibiyim. Diziyle aynı mı? Yoksa okuyucuyu farklı bir son mu bekliyor? Cevabım; hem evet, hem hayır. Ve evet. Ve hayır. Ve evet. Ve hayır. Ve evet. Kitabın taslağının el yazısıyla yaklaşık 3000 sayfa olmasını bekliyorum. Gerekli gorduğum yerler olursa eklemeler yapabilirim, bazı bolumleri cıkarabilirim de. Ben yazacağım, siz okuyacaksınız ve sonra tartışabilirsiniz.”
Bonus: George R.R Martin ’in blogunda yayınladığı yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.