Tekrarlanacak İstanbul secimleri icin kıyasıya yarış tum hızıyla devam ediyor. En son dun İsmail Kucukkaya ’nın moderatorluğunde gercekleşen programda iki aday vaatlerini konuştu. İki aday vaatlerini acıkladıktan sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Twitter hesabından Binali Yıldırım ’ın vaatlerini paylaştı. Milli eğitim bakanı bu vaatlerini paylaştıktan sonra Twitter ’da bir anda gundem oldu.
Ziya Selcuk tepkilerin odağındaydı.
İşte Ziya Selcuk ’un attığı o tweet: ✔Oğretmenler butun toplu ulaşımdan bedava yararlanacak.
✔Genclere 10 GB internet bedava olacak.
✔Muzeler ve tiyatrolar butun genclere ucretsiz olacak.
✔Spor tesislerinden gencler ucretsiz yararlanacak. @BY 👏 pic.twitter.com/ywaXKzLBrh
— Ziya Selcuk (@ziyaselcuk) June 16, 2019
Tweetin ardından gelen tepkiler Binali bey tum bu vaatlerini tahtaya hatasız yazabilecek mi?
— SolHafıza (@GunlukArsiv) June 17, 2019
MEB olarak, eğitimle ilgili tum vaatlerin tum illerde yapılması icin cağrıda bulunmanızı ya da diğer belediyelerde neden uygulanmıyor diye sormanızı isterdim. Zira devlet adamı olmak da bunu gerektirirdi. Sayın @ziyaselcuk
Diğer illerde yaşayan oğrenci ve oğretmenlerin sucu ne?
— Yeliz Koray (@YelizzKoray) June 16, 2019
Madem bu kadar kıymetli buldunuz, diğer kentlerdeki genclerin, oğrencilerin sucu ne? Siz ustelik o yanınızdaki adaydan yuksek konumdasınız, bakansınız.
— Neşe Ozgen (@HNOzgen) June 17, 2019
Sayın Bakan, lutfen Turkiye'nin eğitimi ile ilgili işlere bakınız.
— Hazer Oruc Kaya (@orbaydoruk) June 17, 2019
Siz atanmış MİLLİ EĞİTİM bakanısınız. Secilmiş siyasi de değilsiniz
Tum ulkenin tum oğrencilerin MİLLİ eğitim bakanı olarak, bu tutumunuz yanlış
Taraf olabilirsiniz ama bunu deklare edemezsiniz
Ayrıca neden sadece İstanbul,
diğer kentlerdeki cocuklar cocuk, gencler genc değil mi?
— Dr. Ceyhun İrgil (@ceyhunirgil) June 16, 2019
Giderek gozden duşuyorsunuz Sayın Ziya Selcuk. Bir bakanın belediye başkanı adayının reklamını yaptığı nerede gorulmuş? Hele ki milli eğitim bakanı!
— Melih (@MelihileM) June 16, 2019
dayı sen kendi işini yap once ya…
— kerusi (@tirstim) June 16, 2019
Eğitimle ilğilenseniz !!!
Yerlerde surunuyor.
— T.C (@Gulfemcakar) June 16, 2019
Bilgiye erişimin bile engellendiği (Vikipedya) ulkenin Milli Eğitim Bakanı genclere 10 GB internet vaadini alkışlıyor.
Her şey cok sacma.
— melis alphan ♀ (@melisalphan) June 17, 2019
Ziya Selcuk bakan olduğunda herkes, 'eğitimin sorunlarını cozecek cağdaş bir eğitimci' yorumlarını yapmıştı.
Eğitim sorunları katlanarak devam ederken sayın bakan, Ak Parti'nin secim propagandasını yapıyor.
Bu devletin toparlanması icin cok daha buyuk bir mucadele gerekiyor. https://t.co/3IMDoYgJ5S
— Cağlar Cilara (@caglarcilara) June 17, 2019