Tum Turkiye bu olayı konuşuyor!
15 Haziran ’da haber ajansları, Şanlıurfa ’nın Siverek ilcesinde yaşanan bir arazi anlaşmazlığı yuzunden kavga cıktığı bir haber yayınladı. Fakat bugun sosyal medyada servis edilen videolar olayın aslında daha da ileri olduğu iddia edildi.
Cumartesi gunu Siverek ’e bağlı Celtik Mahallesi ’nde İzol Aşireti ’ne mensup birbirine akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı yuzunden başlayan tartışmanın silahlı catışmaya donuşmesi sonucu Zozan İzol, Mustafa Serdar, Meral İzol ve Hakkı İzol hayatını kaybetii. Catışmada ayrıca Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise yaralandı.
Olaya farklı bir yorum da catışma anında olan Yekbunİzol ’dan geliyor. Evrensel ’in haberine gore Yekbun İzol, olay gunu 4 araba, bir traktor ve 10 ’dan fazla kişiyle evlerinin onune gelen bu kişilerin annesi, babası, amcasının eşi ve amcasının oğlunu katlettiğini, iki kuzeninin de yaralı olduğunu belirtirken, bunun bir anlaşmazlık değil katliam olduğunu soyluyor.
Yekbun İzol ’un konuyla ilgili acıklaması:

“Ama o kadar kolay olmayacak bunun ustunu ortbas etmek. Her şey bizim gozlerimizin onunde yaşandı ve biz bunu kaydettik. Hepsi kayıt altına alındı. Biz dort kişi, hepsini kendi ellerimizde telefonla kameraya aldık. Gozlerimizin onunde olumlerini izleyip kaydetmek zorunda kaldık. Bu cok buyuk bir acı. Ben herkes bunu bilsin, duysun istiyorum. Bunu tum Turkiye bilmeli. Bunların nasıl insanlar olduğunu, nasıl bir olum planı hazırladıklarını bilmeli. Bize yardım edin, sesimizi duyun. Biz altı kardeş annesiz babasız bırakıldık. En kucuğumuz henuz 9 yaşında. Adalet istiyoruz. Bu ulkede hak hukuk adına bir ornek olsun bu cinayetlerin ortaya cıkarılması. Bizim hakkımız olan yani…”
Sosyal medyada servis edilen goruntuler de bu şekilde:
Twitter ’da #SiverekteKatliamVar hashtagi acıldı. Bu Hashtag altında saatler icinde 100.000 ’den fazla tweet atıldı. İşte sosyal medyadan yansımalar Eyy devlet burdaysan ses ver!
Bu tam bir devletsizlik halidir. Ortacağ avrupası ya da orta doğu bataklığı tavrıdır. AKP'nin kurucularından eski Mv. Zulfikar İzol'un kardeşleri ve adamları bir aileyi tarayarak, taşlarla ezerek katlediyor. #SiverektekiKatliamaSesVer pic.twitter.com/KYyKuLiAD6
— Onur Aydın (@onuraydinnet) June 18, 2019
Gece gece beni uyutmayan annesi ailesi oldurulurken ağlayan cığlık atamayan bir kızın sesi kulağımda,topraginiz batsın. #SiverektekiKatliamaSesVer
— sayha.🇹🇷 (@Sunalga) June 19, 2019
cocuğun sesi canımı acayip yaktı. #SiverektekiKatliamaSesVer https://t.co/SPwQNvVBjV
— ziya turp (@ziyaturp) June 19, 2019
Boyle bir acı yok, asla bu goruntuleri paylaşma taraftarı değilim ama cocuğun ailesini katledenleri cığlıklarla belgelemeye calışması ve duyurma cabası adına paylaşıyorum. Detaylarını #SiverektekiKatliamaSesVer etiketinde okuyabilirsiniz. https://t.co/wzOgesCxCJ
— Ne Cok Konuştun (@DurBirDinlee) June 18, 2019
22 yaşında İnşaat muhendisliği 3.sınıfta okuyordu. Arazi meselesi yuzunden ANNESİ, AMCASI, YENGESİ ile birlikte Siverek'te katledildi. Olayın failleri adaleti yanıltmaya calışmasın. Zorba, guc sahibi akrabalarına karşı Serhat'ın ailesine sahip cıkalım. #SiverektekiKatliamaSesVer pic.twitter.com/1YTVNNEYNh
— Gokhan Altun (@gkhnaltn0) June 18, 2019