Secimler bildiğiniz uzere bircok sloganı da beraberinde getiriyor. Ozellikle bu sloganlar iyi hazırlanmış ve etkiliyse biz vatandaşların zihninden kolay kolay cıkmıyor.
Ekrem İmamoğlu da bu sloganları etkili ve başarılı duruşuyla surdurerek hafızalarımızda yer etti. İşte secim sureci boyunca hafızalarımıza mıh gibi işlenmiş Ekrem İmamoğlu sozleri:
1. “Ben kimsenin hakkını yemem. Kimseye de hakkımı yedirmem.”
2. “Evet ben bir projeyim. Beni 40 haneli bir koyden alıp İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı yapan Ataturk Cumhuriyeti ’nin bir projesi aslında”
3. “Yolumuz uzun, heyecanımız yuksek, gencliğimiz var. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Turk gencliğiyiz. Ve de asla vazgecmeyeceğiz! “ 4.”Dedem derdi ki: Makamın buyudukce boynun bukulsun.”
5. “Birine antrikot, birine musakka olmaz. Ben de herkesle aynı yemeği yiyeceğim.”
6. “Sanatcıymış konuşamazmış, konuşacak. İş insanıymış konuşamazmış, konuşacak. Konuşma vakti artık. Bu toplumda herkes konuşacak.”
7. “Zira ‘Cumhuriyet ’ ve ‘Demokrasi ’yan yana bir NEFES gibi..
8. “Ben herkesi kucaklarım.”
9. “Yeryuzundeki butun cicekleri koparabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz.”
10. “Cumhuriyet, bu ulkede koy cocuklarının bile cumhurbaşkanlığı makamına kadar yukselmesini sağlayan fikirdir”
11. “Yıkın tum onyargıları!”
12. “Adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet donemi bitti!” 13. “Her şey cok guzel olacak”