Dun, yani 23 Haziran gunu yenilenen İstanbul secimlerinin galibi ikinci defa Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul tarihinde bu kadar acık bir farkla kazanan ilk belediye başkanı olan İmamoğlu ’nun gelişiyle birlikte dolar kurunda da duşuşler yaşandı. Bu durumdan şimdilik İstanbul halkı bir hayli memnun gibi gorunuyor. Fakat Refah Partisi donemini de kapsarsak yaklaşık 25 yıldır İstanbul ’u kaybetmeyen ve mağlubiyete alışkın olmayan AKP tarafı var.
Peki bu secimin sonucunu AKP tarafı nasıl değerlendirdi?
Yenilenen İstanbul secimlerinin galibi Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu boylece hem İstanbul tarihinin en buyuk farkla kazananı oldu hem de 3 ayda iki secim kazanarak buyuk yankı uyandırdı
Bir yandan birleştirici diğer yandan ise agresif acıklamalarıyla secim kampanyasını yuruten Binali Yıldırım, sandıkların %94 ’u acıklandığında canlı yayında rakibi Ekrem İmamoğlu ’nu tebrik etti Peki bu mağlubiyete AKP tarafı ne diyor? “Validen ozur dilemezse başkan olamaz” acıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter ’dan İmamoğlu ’nu tebrik etti İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanlığı yenileme secimi sonuclarının İstanbul'umuz icin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugun bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuclara gore secimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 23, 2019
AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK uyesi Mustafa Yeneroğlu kendi partilerinin eksikliklerine değindi AhlÂkî ustunluğu kaybettiğimiz icin Istanbul'u kaybettik Samimî oz eleştiri yaparak yeniden umit olabiliriz. Bunun icin gecmişi ve mitleri bırakıp geleceğe ve genclerin hayallerine bakmalı, rasyonalite, hukukun ustunluğu, kuvvetler ayrılığı ve temel haklara odaklanmalıyız.
— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) June 23, 2019
Benim de bir Turkiye hayalim var. Herkesin ayağının yere bastığı, beğenmediğimiz duşuncelerin ofke veya şiddet ile bastırılmadığı,
toplumsal farklılığın zenginlik kabul edildiği, Turkiye'nin refahının cok seslilikte gorulduğu ve karşılıklı tahammulsuzluğun aşıldığı bir Turkiye.
Karşılıklı olarak bizi endişelendirmesi gereken bizim gibi duşunmeyenler, inanmayanlar veya yaşamak istemeyenler değil,
korkularımızın oz guvenimizi aşmış olması ve birbirimizi ezerek yol alabileceğimiz zannı.. Hayallerini yurt dışında kuran gencler gerceği bizi endişelendirsin.
Ehliyet ve liyakatın esas alınmadığı konusunda genclerin feryadı bizi endişelendirsin, universite mezunu olup ta işsizlik kervanını buyuten genclerin sayısı bizi endişelendirsin, adalet sistemimize guvenin dipte olduğu haykırışı bizi endişelendirsin.
Ben tum sorunlarımızı aşabileceğimize inanıyorum; yeter ki birbirimizi duşmanlaştırmayalım, yeter ki komplo teorileriyle birbirimizi zehirlemeyelim, yeter ki sorunları doğru tespit ederek rasyonel cozumlere odaklanalım ve demokrasimizi ve hukuka guveni guclendirelim.
Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gokcek de Ekrem İmamoğlu ’nu tebrik edip kendi partisi hakkında konuştu EKREM İMAMOĞLU
SECİMİ KAZANDI…
TEBRİK EDİYORUM…
— İbrahim Melih Gokcek (@06melihgokcek) June 23, 2019
MELİH GOKCEK OLARAK HER ZAMAN ŞUNU SOYLEMİŞİMDİR…
HALKA RAĞMEN SİYASET YAPILMAZ…
MADEM Kİ MİLLET BOYLE BİR KARAR VERMİŞTİR,
HALKA KULAK VERİP SİYASETİMİZDEKİ YANLIŞLARI GORUP YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ.
BİR MUSİ̇BET BİN NASİHATTAN EVLADIR…
— İbrahim Melih Gokcek (@06melihgokcek) June 23, 2019
AKP Grup Başkan Vekili Bulent Turan da sonucları bu şekilde yorumladı Secim geride kaldı,ileriye bakıyoruz. Secimsiz gececek 4 yılın motivasyonuyla 2023 hedeflerimize odaklanacağız.
Hatırası buyuk olan bu şehirde kucuk hesaplarla liderini, tabanını ve gonlu İst'da olan milyonları uzenler icin de muhasebe ve muhakeme donemi!
“Toparlanın gitmiyoruz”
— Bulent TURAN (@turanbulent) June 23, 2019
AKP ’nin kurucularından eski milletvekili Burhan Kuzu ’nun yorumları da bu şekilde 17 yıldır aralıksız olarak tek başına iktidar olan bir partinin mensupları olarak demokrasiye ve millet iradesine her zaman saygı duyduk. İstanbul halkı bugun secimini yapmıştır. Sonuc, başımız gozumuz uzerinedir. Sayın İmamoğlu ’nu tebrik ediyor, gorevinde başarılar diliyorum.
— Prof Dr Burhan Kuzu (@BurhanKuzu) June 23, 2019
Secim surecinde Ekrem İmamoğlu hakında bircok sert soz sarf eden Yeni Şafak genel yayın yonetmeni ibrahim Karagul ise hesabını kilitledi
Sabah Gazetesi yazarı Hilal kaplan ’ın goruşleri ise bu şekildeydi #MilletinKararı demiştik, baş goz ustune..
CHP, iktidar olmanın ve bunu coklu ortaklarla yurutmenin zorluğunu nasıl aşacak & Ak Parti, İstanbul ’da muhalefet olarak neler yapacak, onu gozlemleyeceğiz.
“Yenilgi yenilgi buyuyen bir zafer vardır” diye yola cıkan yeise kapılmaz.
— HilÂl Kaplan (@hilal_kaplan) June 23, 2019
Şamil Tayyar ise sonucları bu şekilde yorumladı Hayırlı uğurlu olsun.
Sandıkta tecelli eden milli iradeye saygı duymak, demokratik olgunluktur.
Secim aslında 6 Mayıs ’ta kaybedilmişti.
Milletle inatlaşılmaması gerceğini, 17 yıl sonra biz de oğrendik.
Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler icin şimdi hesap zamanı.
— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) June 23, 2019
Hayırlı uğurlu olsun.
Sandıkta tecelli eden milli iradeye saygı duymak, demokratik olgunluktur.
Secim aslında 6 Mayıs ’ta kaybedilmişti.
Milletle inatlaşılmaması gerceğini, 17 yıl sonra biz de oğrendik.
Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler icin şimdi hesap zamanı.
— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) June 23, 2019
Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan ’ın da yorumları bu şekilde Başından beri soyluyorum:
Ekrem İmamoğlu AKP eliyle 2023'e hazırlanıyor…
*
Bunun sorumluları
en samimi eleştirileri bile topa tutan
*
Erdoğan'ın ve
AK Parti'nin altını oyan
AKP medyası ve yalaka tayfasıdır.
*#KararMilletin
— yusuf kaplan (@yenisafakwriter) June 23, 2019