İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Turk siyasal yaşamının ve ozellikle son donemlerdeki en etkili ismi olmaya devam edecek bir başka karara daha imza attı. Once vaatleriyle, ardından secim surecinde yaşanan ve yenilenen İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanlığı secimleriyle popularitesini en ust noktaya taşıyan İmamoğlu, kurumun “Genel Sekreter Yardımcılığı” gorevine Yeşim Meltem Şişli ’yi getirdi. Bu karar bir ilk anlamına geliyor. Cunku bu kararla Yeşim Meltem Şişli, İBB ’nin en ust yoneticiliğine getirilen ilk kadın unvanını aldı.
İstanbul icin bir ilk
İstanbul ’un Buyukşehir Şehir unvanını aldığından bu yana ilk kez boyle bir karar alınması gozleri yeniden kuruma ve Ekrem İmamoğlu ’na cevirdi.
Vaatlerinin yanı sıra, soylem ve eylemleriyle de dikkatleri uzerinde toplamayı bilen İmamoğlu, kadınların istihdamı konusunda da artıya gecileceğini belirtmişti.
Yeşim Meltem Şişli ’nin gorev tanımı genişletildi ve bazı başkanlıklar kendisinin sorumluluk alanına dahil edildi
Yeşim Meltem Şişli ’nin, ust duzey yonetimde soz sahibi olmasıyla kendisinin gorev alanı genişletildi. Şişli; İBB Kurumsal Gelişim ve Yonetim Sistemleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve Kararlar ile Satınalma Daire Başkanlıklarından da sorumlu olacak.
İBB ’ye yeni bir enerji
Bu atama, İmamoğlu ’nun daha once ifade ettiği “İmamoğlu daha once “Yıllar sonra ilk defa goreceksiniz, genel sekreter yardımcıları kadınlar olacak. Daire başkanları ve mudurler keza aynı… Biz cinsiyet eşitliğine de yurekten inanan bir ekibiz” soylemiyle uyuşan bir karar olarak yorumlanıyor.
Yeşim Meltem Şişli kimdir?
İBB ’nin yeni Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, Gazi Universitesi İ.İ.B.F Ekonomi bolumunden mezun oldu. Profesyonel iş yaşamında elde ettiği 33 yıllık deneyimin yaklaşık 27 yılını enerji sektorunde kazandı. Yeşim Meltem Şişli, Turkiye Elektrik İletim A.Ş ’den emekli olduğu 2007 yılından itibaren de Turkiye ’nin onemli elektrik uretim ve dağıtım şirketlerinde ust yonetici olarak gorev yaptı.