Sosyal medya ve internet, hayatımızda oldukca buyuk bir yer kaplıyor. Ancak yapılan araştırmalar gosteriyor ki sosyal medya, ozellikle genclerin ruh sağlığı uzerinde bircok olumsuz etkiye sahip. Tum bunların altında yatan sebep ise oldukca acık! Kimi kullanıcı istediği kadar beğeni alabildiği icin sevinirken kimi kullanıcı istediği kadar beğeni alamadığı icin bu durumdan olumsuz etkileniyor. Sosyal medya devi Instagram da tum bu araştırmaları dikkate almış olacak ki yepyeni bir karar ile yoluna devam ediyor! Gelin bu yeni karara ve haberin detaylarına birlikte bakalım.
Instagram, kullanıcıların uzerinde baskıya neden olan beğeni sayıları ile ilgili radikal bir değişikliğe gitti
Henuz bazı ulkelerde deneme aşamasında olan bu yeni sistemde, beğeni ve izlenme sayılarını sadece kişisinin kendisi gorebilecek
Boylelikle diğer insanlar o fotoğrafların kac beğeni aldığını ya da ne kadar izlendiğini goremiyor olacak.
Sosyal medya, ozellikle genclerde, ozguven kaybına ve yetersiz hissetmeye neden oluyordu. Instagram, yeni getirdiği bu ozellik ile kullanıcılar uzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyor
Instagram yetkilileri Mayıs ayında Kanada ’da başlayan deneme surecinin Perşembe gununden itibaren Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda, İtalya, Japonya ve Brezilya ’da da uygulanacağını soyledi
Instagram Avustralya ve Yeni Zelanda sorumlusu Mia Garlick yazılı acıklamasında “Bu denemenin, paylaşımların kac beğeni aldığı baskısını ortadan kaldıracağını umuyoruz” dedi
Garlick, tum bu değişikliğin amacının kullanıcılardaki baskıyı azaltmak ve beğeni sayısından daha onemli şeyler olduğunu hatırlatmak olduğunu soyledi
Instagram yoneticisi Adam Mosseri “İnsanların Instagram ’da kac beğeni aldıkları kaygısı yaşamalarını değil, zamanlarını değer verdikleri insanlarla iletişime gecmek icin kullanmalarını istiyoruz” dedi
Bu yeni ozelliğin Turkiye ’de ne zaman uygulanmaya başlanacağı ile ilgili henuz bir bilgi yok
1. Alınan bu karara tepkiler ise gecikmedi. Kimi kullanıcı bu yeni kararı beğenirken kimisi Twitter ’da #InstagramDELETE etiketi ile tepkilerini dile getirdi. İşte o tepkilerden bazıları 2. Şov bitti sahte like lar bitti gercekler başlıyor. #instagramDELETE pic.twitter.com/VepfzL6jEK
— Alaycı Kuş (@SudeNazCmert1) July 18, 2019
3. İnstagram beğeni gorebilme ozelliğini sadece şahısa has yapıp diğer insanlara kapatacağını duyurdu.#instagramdelete
Anlık stalk tayfa: pic.twitter.com/uj8ckFR5ZZ
— 𝙳𝚞𝚢𝚐𝚞 𝙾̈𝚣𝚌𝚊𝚗 (@ozcnduygu_) July 18, 2019
4. hahaha instagram acıklama yaptı fotolara kac like atıldıgını, videoların ne kadar izlendiğini artık sadece gonderi sahibi gorebilecek. Like manyakları yavaş yavaş buraya doluşacak kapıları sıkı tutun #instagramDELETE
— Yağızefe (@FurkanYagizefe) July 17, 2019
5. Oldurmeyen allah yavas yavas sildiriyor #instagramDELETE pic.twitter.com/zXelYfdvad
— Mehmetamabitkin (@Mehmetdiyencok) July 18, 2019
6. Ya ben onun fotosunu kimler beğenmiş goremeyeceksem neden instagram kullanıyorum ki #instagramDELETE pic.twitter.com/vrxfEQbY1X
— Emine (@eminetugcu43) July 18, 2019
7. Şimdi beğenilerinin ssini alıp storye atan mallar olur hissediyorum ben #instagramDELETE
— Ece's Mind (@thecekpln) July 18, 2019