Vedat Milor, dunyaca unlu bir gastronomi uzmanı. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Milor, zaman zaman oldukca keyifli paylaşımlar yaparak gunlerce konuşuluyor. Ancak bu kez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Burgazada ’da başından gecen olayı anlattı. Milor, Burgazada ’da bir restoran calışanı tarafından fiziksel şiddete uğradığını dile getirdi. Gelin olaya detaylıca bakalım.
Tum dunya tarafından tanınan Vedat Milor, Twitter hesabı uzerinden Burgazada ’da bir restoran calışanıyla yaşadığı diyalogu paylaştı
Milor, restoran calışanını denize cok yakın olarak konumlandırdıkları masalar icin uyardı
Ancak restoran calışanı Milor ’un bu uyarısına onu itikleyerek cevap verdi
Vedat Milor konuyla ilgili olarak şu paylaşımları yaptı 1. Burgazada ’da başımdan cok tatsız bir olay gecti. Detaylı paylaşmak istiyorum cunku bu sorun farklı şekillerde karşımıza cıkıyor. Ada ’da rıhtıma yakın restoranlar Belediye ’nin cizgidiği sınırları ihlal edip masalarıyla neredeyse gececek yer bırakmıyor.@adalarbld @istanbulbld
— Vedat Milor (@vedatmilor) July 30, 2019
2. Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yurumeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran ’ın onunden gecerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir calışanı ikaz ettim. Ancak calışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Duşmeme ramak kaldı
3. Acık bicimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim icin uygulanan bu kaba kuvvet duşundurucu. Bu restoranın sahiplerinden birinin Belediye Başkan yardımcısı olması iki kere duşundurucu ve uzucu. Geriye doğru denize duşsem boynum kırılabilirdi.
4. Cok uzucu bir olay daha var: Restoran sahipleri benim calışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Oyle bir şey soz konusu değil tabii ki. Vapurda donerken gittiğim restoranla ilgili duşuncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allahtan bu acık kalmış. Olan biten her şey orada.
5. Amacım cete, dağ kanunlarına aynı şekilde yanıt vermek değil. O yuzden kotu yorum bırakma, bizzat arayıp taciz etme gibi yaklaşımlar doğru olmaz. Yapılması gereken şey belediyenin o bolgeyi gecişe uygun hale getirmesi. @adalarbld @istanbulbld
Milor ’un paylaşımlarının ardından ise bir Twitter kullanıcısı bir yanlışı duzeltmek istediğini mekanın sahibinin belediye başkan yardımcısı değil, meclis uyesi olan Fatma Bucak olduğunu dile getirdi Vedat bey oncelikle gecmis olsun. Ama bir hatayi duzeltmenizde fayda var cunku mekan sahibi belediye baskan yardimcisi degil, meclis uyesi `fatma bucak`olan mekandir.
Not: istanbul ticaret odasi kayitlarindan teyit edilmistir.
— Oktay Olgun (@ktylgn) July 30, 2019
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gul ise konuyla ilgili yaptığı acıklamada, yaşanan olaydan dolayı buyuk uzuntu duyduğunu Vedat Milor ’u aradığını ve en kısa zamanda ziyaret edeceğini dile getirdi Burgazada ’da Sayın @vedatmilor cok uzucu, talihsiz, asla olmaması gereken bir durumla karşılaştı. Kendisini aradım, gecmiş olsun dileklerimi ilettim. En kısa surede de ziyaretine gideceğim.
— Erdemmgul (@erdemmgul) July 30, 2019

Gul ayrıca olaya ilişkin şu acıklamayı yaptı; “Burgazada ’da iskelenin karşısında yer alan restoranların sınırını zabıtayla cizdiriyoruz. Fakat buna riayet etmiyorlar. Anladığım kadarıyla yaşanan olayda yuruyecek yolu kapatmışlar. Zabıta bu durumlarda ceza yazıyor fakat insanlar maalesef buna uymamaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.