Turkiye ’de kadına şiddet ozellikle son yıllarda buyuk oranda artış gosterdi. Kadın cinayeti haberleri ise hemen hemen her gun karşımıza cıkıyor. Kadına yonelik şiddette tablo bu kadar ağırken, cezai yaptırımların ağırlaştırılması da uzun zamandır gundemde. Bazı onlemler alınsa da maalesef cezalar yeteri kadar caydırıcı değil. Bu nedenle kadına yonelik şiddet haberleri sosyal medyada sık sık gundem oluyor. Şiddet goren, oldurulen kadınların aileleri, arkadaşları, yakınları sosyal medya uzerinden kamuoyu yaratıp destek bulmaya calışıyorlar. Gectiğimiz gunlerde ise yine bir kadın eski eşi tarafından kucuk kızının gozleri onunde olduruldu.
Kırıkkale ’de yaşayan 38 yaşındaki Emine Bulut, Menderes Caddesi ’ndeki bir kafede kızıyla birlikte oturuyordu
Bulut ’un 4 yıl once boşandığı eski eşi Fedai Varan kafeye geldi
43 yaşındaki Varan, Bulut ile bir sure konuştuktan sonra genc kadını 10 yaşındaki kızlarının onunde bıcakladı
Cevredekilerin ihbarı uzerine polis ve ambulans ekipleri olay yerine geldi
Hastaneye kaldırılan 38 yaşındaki Emine Bulut, tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı
Bu esnada şoka girmiş olan 10 yaşındaki kucuk kız da annesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı
Fedai Varan ise, eski eşini bıcaklayarak olay yerinden kacmıştı. Ancak polis kısa sure icinde Varan ’ı yakalayarak gozaltına aldı. Varan cıkarıldığı mahkemede tutuklandı
Eski eşini kızlarının onunde katleden Fedai Varan ifadesinde eski eşinin yeniden evleneceğini oğrendiğini, cocuklarının velayeti konusunda tartıştıklarını, eski eşinin ona hakaret ettiğini bu nedenle sinirlenerek surekli yanında taşıdığı bıcağıyla defalarca bıcakladığını soyledi.
Dun ise eski eşinin bıcaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Emine Bulut ’un olay yerindeki son goruntuleri ortaya cıktı
Goruntulerde Emine Bulut ’un “Ben olmek istemiyorum” dediği yanında bulunan 10 yaşındaki kızının ise “Anne lutfen olme” diyerek ağladığı goruluyor
Yurek yakan goruntuler sosyal medyada da kısa surede yayıldı. Pek cok kişi zanlının en ağır cezayı almasını istiyor…
1. Kırıkkale ’de eski eşi tarafından kızının yanında vahşice olduruldu #EmineBulut …
Bir annenin caresizliği ve evladının gozlerindeki korkunun tarifi mumkun değil.
Kadına yonelik cinayetleri durdurmak zorundayız. Katilin bir an once gerekli cezayı almasını diliyorum. pic.twitter.com/MSme2D9kNm
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) August 23, 2019
2. Erkeklerin istediğini ozgurce yaşayabildiği geri kalmış bu toplumlarda, kadınlar ESKİ eşleri tarafından bile NAMUS bahanesiyle katledilebiliyorlar. Sizin namusunuz batsın, erkekliğiniz yerin dibine girsin… #EmineBulut
— Can Uzunkok (@uzunkokcan) August 23, 2019
3. Bu sabah #EmineBulut ’un videosunu gordum maalesef. O yalvarışı, kızının yakarışı, eli kolu bağlı izleyişimiz, sozde insanlığımız(!) ne desek artık boş….Son soz Umberto Eco ’nun;
“Ne yani, boylesi korkunc bir dunyanın bir de cehennemi mi var?”
— Ozan Bingol (@ozanbingoll) August 23, 2019
4. Tarih boyunca erkek kadını koruyup kollar denildi, sahi erkek kadını kimden koruyup kollar? #EmineBulut pic.twitter.com/KTbovQ50jY
— şeyda (@DurakSeydaa) August 23, 2019
5. haberi gorduğum andan beri kendime gelemiyorum… elim ayağım titriyor… nesillerdir kadınlara, genclere, cocuklara cektirdiğiniz acılar yetmedi… şimdi de kız cocukları onunde annelerini mi katletmeye başladınız ? #EmineBulut pic.twitter.com/FsshV7r79Z
— Ozlem Gurses (@OzlemGurses) August 23, 2019
6. Kafa kesen İŞİD, bizim icimizde. Karısının boğazını kesen bir yaratıktan bahsediyorum. Ustelik bunu 10 yaşındaki yavrusunun gozu onunde yapacak kadar vicdan fukarası. Kadına şiddete karşı yaptırımların ağırlaştırılması icin kanun teklifi hazırlıyoruz. #EmineBulut
— Lutfu Turkkan (@LutfuTurkkan) August 23, 2019
7. ‘olmek istemiyorum ’
kulakları sağır edercesine, dehşet bi cığlıkla yureğimizin uzerine cığ gibi duştu…#EmineBulut
— Yasin (@yasinerofc) August 23, 2019
8. Bu ulkede kadın olmak!
Cocuk olmak!#EmineBulut ile ilgili tum twitlerinizi okudum. @av_turgayozcan ve ekibi ile birlikte katil ’e en ağır ceza verilmesi icin uğraşacağız.
Emine ’nin evladı artık bizim evladımızdır!
Ahbap ’lar olarak ne gerekiyorsa yapacağız.
— Haluk Levent (@haluklevent) August 23, 2019
9. Sadece 5 dakika daha yaşamak istedim, butun oldurulen kadınlar gibi.#EmineBulut pic.twitter.com/hXSBBVU2fY
— Behzat C. (@BehzatC_repIik) August 23, 2019
10. Lokantada kızıyla yemek yerken eski kocası geldi, herkesin onunde bıcakladı, boğazını kesti ve oldurdu. Kucuk kızı annesinin olumunu izledi.
Adalet engelleyemediyse, polis, mahkeme, toplum engelleyemediyse, oradakiler engelleyemediyse o zaman herkes suclu demektir. #EmineBulut pic.twitter.com/uTtEmLEQAW
— CON SINOV (@lordsinov) August 23, 2019
11. Hala bir kadın, gunduz vakti bir lokantada herkesin gozu onunde, Eski eşi tarafından cocuğunun gozu onunde, boğazı kesilerek olduruluyorsa, ulke, devlet, toplum, olarak hepimiz katil kadar sucluyuz. #EmineBulut pic.twitter.com/w3ATWtfl9m
— PROLETAR TAVIR (@proletartavir) August 23, 2019
12. Olsem unutmayacağım bir video bu olsem gitmeyecek kulaklarımdan o son feryad. Yine bir kadını yaşatamadık cok kotuyum. #EmineBulut
— Dayakcı (@dayagiyedin) August 23, 2019
13. Bir anne, 10 yaşında evladının yanında canavarca cinayete uğruyor.
Kucuk "Anne olme" diye feryat ederken, son sozleri "Olmek istemiyorum" oluyor.
İnsaf ve merhamet sahibi herkesi isyan ettirecek bir vahşet.
Kadına karşı şiddete artık son vermek zorundayız! #EmineBulut https://t.co/0wvgUjvFZt
— Gursel Tekin (@gurseltekin34) August 23, 2019
14. “Yaşanan bu vahşete sessiz kalmıyoruz! Bu pislik en ağır cezayı alana kadar susmayacağız!” #EmineBulut pic.twitter.com/pzf5ibXFxO
— İbrahim BUYUKAK (@ibrahimbuyukak) August 23, 2019
15. #EmineBulut boşandığı erkek tarafından kızının onunde bıcaklanarak olduruldu.
Kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine, “ne yapar ne ederiz de boşanmaları engelleriz” diye meclis komisyonları kuranlar, boşanmayı tabulaştıranlar bu cinayetten ders alsın. pic.twitter.com/76OQe310ef
— melis alphan ♀ (@melisalphan) August 23, 2019
16. İnsan denen acımasız mahluk her gecen gun daha cok cehenneme ceviriyor hayatı. #EmineBulut pic.twitter.com/hKkybsdiwY
— Ahmet Umit (@baskomsernevzat) August 23, 2019
17. Caniliği meşrulaştırınların, ceza indirimi verenlerin kulaklarından sesin eksilmesin #EmineBulut
— Mert FIRAT (@mert__firat) August 23, 2019
18. “Olmek istemiyorum”
Bugune kadar cinayete kurban giden tum kadınların cığlığıydı aslında.
“Anne lutfen olme”
Oksuz kalan tum evlatların gozyaşları…#EmineBulut ’u erkek şiddeti nedeniyle kaybettik. Şiddetle mucadelede kadın ve cocukların yanındayız, olmaya devam edeceğiz.
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) August 23, 2019
19. Hangi soz, hangi kelime dindirir ki bu ofkeyi, bu acıyı?
Lanet olsun lanet, sadece kadına gucu yeten gucsuzlere, şerefsizlere…#eminebulut pic.twitter.com/UzkBI2SHzP
— Ertem Şener (@ertemsener) August 23, 2019
Kaynak: 1