Turkiye bu sabaha, boşandığı eşi tarafından 10 yaşındaki kızlarının goz onunde oldurulen Emine Bulut ’un kahreden goruntuleriyle uyandı. Kırıkkale ’de yaşayan 38 yaşındaki Emine Bulut, 4 yıl once boşandığı eşi tarafından bir restoranda defalarca bıcaklanarak olduruldu. Olayı daha da korkunc hale getiren ise tum bunların 10 yaşındaki kızlarının gozu onune yaşanmış olmasıydı. Eşini olduren 43 yaşındaki Fedai Baran tutuklandı ancak ne yazık ki Emine Bulut kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Emine Bulut ’un olmeden once cekilen son goruntuleri ise tum Turkiye ’yi kahretti. Goruntulerde Bulut ’un “Olmek istemiyorum” diye haykırdığı yanında bulunan kucuk kızının ise “Anne lutfen olme” dediği goruluyor. Anne ve kucuk kızın goruntulerinin yayılmasının ardından aralarında unlu isimlerin de olduğu pek cok kişi tepki gosterdi. Bu haberle birlikte kadınlara yonelik şiddet ve uygulanan cezalar tekrar gundeme geldi. Turkiye, Emine Bulut cinayetinin etkisinden cıkamamışken bir kadının daha cocuklarının onunde eşi tarafından oldurulduğu haberi geldi. 37 yaşındaki Tuğba Erkol, 3 cocuğunun gozu onunde eşi tarafından 20 yerinden bıcaklandı.
Turkiye ’de her yıl yuzlerce kadın olduruluyor. Her ne kadar cezai yaptırımların ağırlaştırılması gundeme gelse de bu konuda henuz bir gelişme yaşanmadı
Hafif kalan cezai yaptırımlar, kadınlara uygulanan toplumsal baskı ve cinsiyet eşitsizliği gibi nedenler şiddet olaylarının artmasını tetikliyor
Hemen hemen her gun bir kadın ise eski eşi, sevgilisi ya da ailesi tarafından şiddete maruz kalıyor
Kırıkkale ’de yaşayan Emine Bulut ’un eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızlarının gozu onunde oldurulmesinin ardından bir acı haber de Konya ’dan geldi
Konya ’da yaşayan 3 cocuk annesi Tuğba Erkol, eşi tarafından 20 yerinden bıcaklanarak olduruldu
37 yaşındaki Erkol, kendisine şiddet uyguladığı icin 4 gun once eşi Bekir Erkol hakkında uzaklaştırma kararı cıkartmıştı
Bekir Erkol, uzaklaştırma kararına rağmen iş cıkışında eşinin cocuklarıyla kaldığı daireye gitti. Tartışma sonucunda ise Bekir Erkol yanında getirdiği bıcakla eşini 20 yerinden bıcakladı
Ağır yaralanan Tuğba Erkol kacmaya calıştı. Bu esnada ise yaşları 9-13 arasında değişen 3 cocuk babalarını engellemeye calıştı
Ancak cani eş, yaralanan eşinin peşini bırakmadı ve kacmaya calışan kadını Tuba Erkol ’u apartmanda yeniden bıcakladı
Bekir Erkol ’un olay yerinden kacarken geride bıraktığı 9 yaşındaki kızına “yardım isteme, annen oldu” dediği oğrenildi. Erkol daha sonra, polisi arayarak teslim oldu
Emniyete goturulurken goruntulenen Bekir Erkol, basın mensuplarının “Pişman mısın?” sorusuna , “Namus icin pişman mı olunur?” yanıtını verdi
Emniyette sorgulanan Bekir Erkol ’un ifadesinde; “Biz eşimle birbirimizi sevdik. Severek evlendik. En buyuk oğlumu anneme goturecektim. Sabah mesai cıkışı eve gittim. Cocuklar yatıyordu. Eve girip bir sure oturdum sonra tartışmaya başladık. Tartışma sırasında Tuba bana bağırıp, hakaret etmeye başladı. Tartışmamız uzerine cocuklarda uyandı. O bana bağırmaya devam edince bir sure sonra kendimi kaybetmişim. Yanımda bulunan bıcakla Tuba ’ya saldırmaya başladım. Tuba dışarı kacınca ben de peşinden gittim. Tuba yerde kanlar icinde yatıyordu. Ben cocuklarımı alıp, olay yerinden uzaklaştım” dediği oğrenildi.
Eşi tarafından 20 yerinden bıcaklanan Tuğba Erkol ise 20 bıcak darbesinin ardından hayatını kaybetti
Olay sırasında karşı komşuları tarafından kurtarılan Erkol ’un 9 yaşındaki kucuk kızının ise cevresindekilere, “Ben annemsiz uyuyamam ki. Ben onsuz nasıl yatarım? Ne olur doktorlara biraz daha para verin de annemi yaşatsınlar” dediği oğrenildi
Kaynak: 1