Turkiye ’de kadınlara yonelik yaşanan şiddet olaylarından sonra kadın hakları gundemdeyken gazeteci ve şarkıcı Omur Gedik ’ten bazı kadınların giyim tarzına yonelik bir eleştiri geldi. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan unlulerden biri olan Omur Gedik, genellikle hayvansever kimliği ile one cıkıyor. Ancak Gedik, bu sefer kadınların giyim tarzına yonelik yaptığı bir eleştiri ile gundeme geldi. Gedik; “İstanbul AVM ’lerindeki bazı kızların şortlarının boyu gercekten ayıp sınırını aşmış durumda… Plajda değilsiniz diyeceğim ama bence zaten bilerek yapıyorlar…” ifadelerini kullandı. Bu sozleri ise sosyal medyada buyuk tepkiye neden oldu. Detayları birlikte inceleyelim.
Gazeteci ve şarkıcı Omur Gedik, sosyal medyayı aktif kullanan unlulerden biri
Hayvansever kimliği ile one cıkan Gedik ’in Twitter ’da neredeyse 900 bin takipcisi bulunuyor
Son donemde yaşanan kadın cinayetleriyle birlikte kadın hakları konusu yeniden gundeme gelirken, Omur Gedik Twitter hesabından tepki ceken bir paylaşım yaptı
Gedik ’in bazı kadınları giyim tarzını eleştirdi. ”Bazı kızların şortlarının boyu gercekten ayıp sınırını aşmış durumda” dedi İstanbul AVM ’lerindeki bazı kızların şortlarının boyu gercekten ayıp sınırını aşmış durumda… Plajda değilsiniz diyeceğim ama bence zaten bilerek yapıyorlar…
— Omur Gedik (@omurgedik) August 27, 2019
“Şort okey ama doz aşımına karşıyım” diye ekledi Şehir icinde şoyle gezenler var. şort ok ama doz aşımına karşıyım… Ne var bunda diyenleri bi gorelim bakalım… pic.twitter.com/uOCNd3WeVX
Devamında ise bu tweetleri attı; Ulkenin en rahat giyinen kadınlarından biri olarak bu linci yemem de sağlam ironi oldu…. ama yine tekrarlıyorum; yerine gore giyinmekten bahsetmiştim, şehir icinde teşhirci şortlar giyenlerdi hedefim. Ustunuze alınmayın,…
Şort giymeyin demiyorum, G string şortla şehirde dolaşmayın diyorum…
Hatta kendisini eleştirenlere, videolu bir yanıt verdi Okuduğunu anlayamayanlar icin 🤗 pic.twitter.com/YN69DpC4sf
1. Gedik ’in yaptığı bu eleştiriler, sosyal medyanın gundemine oturdu ve pek cok kişinin tepki gostermesine neden oldu Bir yanda ici bomboş ilgi cekmeye calışan Omur Gedik, bir yanda meslektaşına yapılan cinsiyetci yaklaşımda tepkisi ile ortalığı inleten muhteşem kadın Hazal Kaya. İşte Hazal Kaya'nın bu dunyaya evlat getirmesi cok değerli, boyle annelerin evlatları kurtaracak dunyayı. 💙
— Tuana (@tuanakanay) August 27, 2019
2. Omur Gedik : Şort giymeyin demiyorum sutyen giyin diyorum #omurgedik pic.twitter.com/GAGkfpS2lP
— SeymaSokullu (@SeymaSokullu) August 27, 2019
3. Omur gedik kızların şort boyuna takmış. İnsan once bi kendine sorar ben neyim ne haddime yargılamak diye. Hanımefendi unutmuş sanırım 2013 yılında roger waters konserinde halkın icindeyken giydiği kıyafeti

— 🙋🏻*♀️🤷🏻*♀️🙎🏻*♀️ve diğer 1905 kişi (@devilsbarbie___) August 27, 2019
4. omur gedik sacmalamasının en hoşuma giden menşını shsjsjshhs pic.twitter.com/wAsHGLaidy
— okuzgozu (@_okuzgozu_) August 27, 2019
5. Yeni Din kulturu ve ahlak bilgisi hocamız hayırlı olsun Omur Gedik pic.twitter.com/yzWj8Wtfs2
— Mr.HoNoR (@temsismet) August 27, 2019
6. Omur Gedik yıkılsın yerine AVM yapılsın. pic.twitter.com/qkhcSmOEml
— dilan şafak ♀ (@dilansafak) August 27, 2019
7. Omur gedik e inat şort giyelim dedik pic.twitter.com/bF9yHGERKl
— Tuna (@SaavrukLeblebi) August 27, 2019
8. Yav niye insanlara karışıyorsunuz bırakın artık insanların turbanını şortunu isteyen istediği gibi giyinsin gezsin abi size ne :dd
— RULING (@atavrattroll) August 27, 2019
9. Omur Gedik in ahlak bekcisi olması kadar sacmaydı hayat
— Ozercan Hatı (@ozercanhati) August 27, 2019
10. Omur Gedik… 2 hafta once şarkı cıkarmış 187k izlenmede takılı kalmış… Nerede gundem olamayan dinlenmeyen varsa kudurup ahlak bekcisi oluyor ulkede
— Rıdıvın (@Ridvaanc) August 27, 2019
11. omur gedik, avm'lerde bazı kızlar bilerek kısa şort giyerek ayıp sınırını aşıyor demiş…ablacım sanane, isterse donlarıyla gezerler, isterlerse şalvar giyerler.hem biz sana neden o sesle şarkı soyleyip album yapıyosun diyo muyuz?
— Eren (@kazakerkegi) August 27, 2019
12. G-string dondur, mini şort ise başka giysidir! Kostum tarihi oku! Kaldı ki cok kotu giyiniyorsun!
— Barbaros Şansal (@barbarosansalfn) 28 Ağustos 2019
13. Dava şortmuş, g-string'miş, nerede ne giyileceğini bilmek gerekirmiş… değil aslında? Dava, gundem olmak, konuşulmak, adından soz ettirmek.
Eh, amacına ulaşmış gorunuyor 🙄
Bu ulkede şort giydiği icin bir kadın belediye otobusunde darp edildi.
Hepsi bu kadar.
— M. İrem Afşin (@iremafsin) August 27, 2019
14. Niye G string şort 4×4 mu. Arazide mi giyelim G stringi. https://t.co/Q3J4uXq0gc
— Şahs-ı Cedid (@sahsicedid) August 27, 2019
15. 2019 ’da şort boyu mu tartışıcaz gercekten
— Zıbın a.k.a. Lil Reflu (@berkingham) August 27, 2019
16. Şort giyebilme ozgurluğunu surdururken şortun ne kadar şort olabileceğine dair ahkam keserek dar alan iktidarı kurup ilgili yerlere goz kırpıyor. Her bicimde kÂrından emin, ucunun kendine dokunabileceğinden de endişesi yok. Bıktığımız riyakar kurnazlık, nesini yanlış anlayacağız.
— Zehra Celenk (@ZehraCelenk) August 27, 2019
17. Kadınların, gectim ozgur olmayı hayatları icin mucadele verdiği bir ulkede, daha iki gun once bir kadın boğazı kesilerek oldurulmuşken cıkıp da "kızlar minicik şort giyiyor" diye twit atan insan en hafif tabirle aşağılıktır.
— diazepam (@dzepm) August 27, 2019
18. Niye milletin şort boyuna bakıyorsunuz? Sapık mısınız siz?
— Mucahit Avcı (@avcimucahit) 27 Ağustos 2019
19. “Bayram gunu otobuste şort giyip mustehcen bir goruntu oluşturmuştu” -Abdullah Cakıroğlu, Ayşegul Terzi ’ye tekme atan erkek https://t.co/r0HVgzD4ex
— Guley Bor (@BorGuley) August 27, 2019