Son yıllarda, Turkiye gundeminde oldukca sık karşımıza cıkan bir isim Şeyma Subaşı.Televizyoncu Acun Ilıcalı ile yaşadığı ilişki ve evliliğin ardından boşanmaları da gundeme oturmuştu. Bitmek bilmeyen enerjisi ile dunyayı gezmeye devam eden Subaşı ’nın neredeyse her attığı adım olay oluyor. Son zamanlarda ise yeni ilişkisi ve kitabıyla gundeme geldi. Subaşı ’nın daha basılmadan cok konuşulan kitabı “Sadece Şeyma” gectiğimiz aylarda okuyucusuyla buluştu. Pek cok kişinin eleştirdiği kitap buyuk bir kesim tarafından da bir o kadar beğenildi. Ancak hem kitaptaki hatalar, hem de Subaşı ’nın “kitabı ben yazmadım” acıklaması eleştirilerin artmasına neden oldu. Cok konuşulan o kitap hakkında soruşturma acıldığı oğrenildi. Detaylara birlikte bakalım.
Şeyma Subaşı son yıllarda Turkiye ’de en cok konuşulan isimlerden biri
29 yaşındaki Subaşı, Acun Ilıcalı ile boşanmasının ardından yeni sevgilisi Guido Senia ile olan birlikteliği ile gundeme gelmişti
Ardından ise kendi hayatından bolumlerin de anlatıldığı bir kitap cıkaracağı haberiyle uzun sure gundemde kalmıştı
İsmi “Sadece Şeyma” olarak acıklanan kitap, daha basılmadan eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti
Subaşı ise uzun bir sure eleştirilere sessiz kalmıştı, ancak kitabın basılmasının ardından “Kitabı ben yazmadım. Hayatımı editorlere anlattım onlar yazdı” acıklamasında bulunmuştu
Bu acıklamada gunlerce konuşulmuş ve aralarında unlu isimlerin de olduğu pek cok kişi Subaşı ’nın kitabını eleştirmişti
Kitabın edebi değeri tartışılırken, kitapta goz ardı edilemeyecek bir hata fark edildi
Kitabın “Cilt ve Beslenmeye Dair İpuclarım” kısmında cilt bakımı icin hidrolik asit yazıyordu. Bu kelime hidroklorik asit yani tuz ruhu kelimesine benzer olduğu icin gundeme oturdu
Hyaluronik asit yerine kitapta tuz ruhu onerildiği ve bunun kritik bir hata olduğu sosyal medyada gunlerce konuşuldu
Subaşı ’nın bir okuru ise bu hata nedeniyle “Kitapta cilt ve guzellik icin tuz ruhu oneriliyor” diyerek savcılığa şikayette bulundu
Bunun uzerine ise Şeyma Subaşı ifade verdi. Subaşı ’nın ifadesinde; “Kitapta basımevinin hatası nedeniyle hidroklorik asit (tuz ruhu) yazılmış ve durum gozden kacmıştır. Suc işleme kastım yoktur” dediği oğrenildi
Soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi
Kaynak: 1