CHp ile Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında, 2011 ve 2012 yıllarında yaptığı bazı sosyal medya paylaşımlarından dolayı dava acılmıştı. “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Turkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve duşmanlığa tahrik etme”, “Kamu gorevlisine gorevinden dolayı hakaret” ve “Teror orgutu propagandası yapmak” gibi suclamalarla acılanan davanın ilk duruşması 28 Haziran ’da ikinci duruşması ise Temmuz ’da gorulmuş ve karar 6 Eylul ’e yani bugune ertelenmişti. Bugun Cağlayan Adliyesi ’nde gorulen duruşmada bugun karar acıklandı. Kaftacıoğlu, 5 ayrı suctan 9 yıl 8 ay 20 gun hapis cezasına carptırıldı.
Canan Kaftancıoğlu davasının ucuncu duruşması bugun Cağlayan Adliyesi ’nde goruldu
5 ayrı suctan 17 yıla kadar hapsi istenen Kaftancıoğlu ’na destek icin pek cok kişi adliyedeydi
Adliyeye giden isimler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ’da bulunuyor
Aralarında, Barış Atay, Mujdat Gezen, Rutkay Aziz ve Zulfu Livaneli gibi isimlerin de bulunduğu 153 sanatcı da Kaftancıoğlu ’na destek mesajı yayınladı
Kaftancıoğlu ’nun ilk duruşmada savunma talep etmesinin uzerine dava ertelenmiş ve Kaftancıoğlu ikinci duruşmada savunmasını yapmıştı
Savunmasında “Bu dava bir ceza davası değil bir cezalandırma davasıdır” ifadesini kullanan Kaftancıoğlu ’nun sozu, duruşmanın hakimi tarafından, “Mahkemeyi itham edemezsiniz” diyerek kesilmişti
Bugune ertelenen duruşma ise sabah saatlerinde Cağlayan Adliyesi ’nde goruldu. Binlerce kişi destek icin adliyedeydi. Yoğunluktan dolayı yuzlerce CHP ’li ise duruşma salonuna giremedi
Yeniden savunma yapan Kaftancıoğlu cumhurbaşkanına hakaret suclaması hakkında;”Mustafa Kemal ’in oturduğu bu makama hakaret etmek kimsenin haddi değildir.” dedi
Gecen duruşmada yaptığı birkac detayı hatırlatmak istediğini aktaran Kaftancıoğlu, “Oncelikle ben cumhurbaşkanına hakaret etmedim bundan sonra da etmem. Kim ne soylerse soylesin, hakikati nasıl carpıtırsa carptırsın hakaret etmem. Mustafa Kemal ’in oturduğu bu makama hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Memleketimizde AKP genel başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı. AKP Genel Başkanı ’na yonelik siyasi eleştirilerim cumhurbaşkanına hakaret kapsamına sokulmaktadır. Yaptığım siyasi eleştiriler cumhurbaşkanlığını ayrı tutarak cumhurbaşkanının AKP ’li kimliğine dairdir” dedi.
Savunmasının en dikkat ceken kısımlarından biri ise; “Bu salonda sanık olmama rağmen kendimi sizlerden daha ozgur hissediyorum.” demesiydi
“Bu salonda sanık olmama rağmen kendimi sizlerden daha ozgur hissediyorum.Cunku hakikati arıyorum, hakikati konuşuyorum. Siz de hakikati arayın. Hakikate yaklaştıkca ozgurleştiğinizi hissedeceksiniz.”
Hakimin Kaftancıoğlu ’nun son sozunu soylemesini talep etmesi uzerine Kaftancıoğlu;”Asla son sozum olmayacak. “Biz” mevsimi başladı” dedi
“Asla son sozum olmayacak. “Biz” mevsimi başladı. O kaybetti, biz kazandık, 80 milyon kazandı. Karar ne olursa olsun, duşuncelerimden ve soylediklerimden vazgecmeyeceğim.”
Kararın acıklanması icin duruşmaya 15.25 ’e kadar ara verilmişti. Aranın ardından ise karar acıklandı. Kaftancıoğlu, “cumhurbaşkanına hakaret” de dahil olmak uzere 5 ayrı suctan 9 yıl 8 ay 20 gun hapis cezasına carptırıldı
Duruşmadaki davranışları ve pişmanlık duymaması sebebiyle ise cezanın ertelenmemesine karar verildi. Şu an icin tutuklama olmadığı, istinafa başvurulacağı oğrenildi