Turk dizi ve sinema sektorunun usta oyuncuları arasında yer alan Tarık Unluoğlu, gecen ay akciğerinde meydana gelen bir problem nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Yaklaşık bir aydır tedavi goren 61 yaşındaki sanatcının hayatını kaybettiği oğrenildi. En son, “Eşkıya Dunyaya Hukumdar Olmaz” dizisinde canlandırdığı “Unal Kaplan” roluyle ekranlara gelen usta oyuncunun hayat hikayesine ve rol aldığı yapımlara gelin birlikte bakalım.
1957 yılında İzmir ’de dunyaya gelen Tarık Unluoğlu, 61 yıllık yaşamına başarılı bir kariyer sığdırdı
Liseyi İzmir ’de okuyan sanatcı, universiteyi ise Ankara ’da okudu ve Hacettepe Universitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bolumunden mezun oldu
Ankara Devlet Tiyatrosu ’nda 25 yıl gorev yapan sanatcı, daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu ’na tayin oldu
Unluoğlu; Kurban, Arturo Ui ’nin Onlenebilir Yukselişi, Yunus Emre, Resimli Osmanlı Tarihi, Ateşle Oynayan ve Martı gibi onlarca tiyatro oyununda rol aldı.
Tiyatro kariyerine ek olarak pek cok başarılı dizi ve filmde rol aldı
“Benim Annem Bir Melek” dizisinde Oya Başar, Dolunay Soysert gibi isimlerle rol alan sanatcı Ata Demirer ’in “Eyvah Eyvah 3” filmi icin de kamera karşısına gecti
Unluoğlu ayrıca; Nasıl Evde Kaldım, Gumuş, Kurtlar Vadisi, Avrupa Avrupa ve Bebeğim dizilerinde rol aldı
Umut Adası, Cumhuriyet, Bir Erkeğin Anatomisi, Kabadayı, Berlin Kaplanı, Eyvah Eyvah 2 usta oyuncunun rol aldığı filmler arasında
Tarık Unluoğlu son olarak ise, “Eşkıya Dunyaya Hukumdar Olmaz” isimli dizide “Unal Kaplan” karakterini canlandırmıştı
Tarık Unluoğlu ’nun 11 yıl suren ilk evliliğinden bir kızı bulunuyor. Usta oyuncu 2013 yılında ise hayatını 1988 yılından beri 25 yıl birlikte yaşadığı Gulenay Kalkan ile birleştirmişti
Gecirdiği akciğer rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık bir aydır tedavi goren Tarık Unluoğlu, bu sabah saatlerinde 61 yaşında hayata gozlerini yumdu. Unlu oyuncunun cenazesi hakkında ise henuz ailesi ve yakınları tarafından bir acıklama yapılmadı
Senarist ve oyuncu Can Yılmaz, oyuncunun kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Ailesinden ise henuz bu konuda bir acıklama gelmedi Kıymetli oyuncu abimiz Tarık Unluoğlu bir suredir tedavi gorduğu kanser hastalığı sebebiyle maalesef vefat etti. Ailesine ve sevenlerine sabır dilerim. Mekanı Cennet olsun. pic.twitter.com/COjt1blqCb
— Can Yılmaz (@canyilmaz1) October 1, 2019
1. Usta oyuncunun vefatının ardından pek cok unlu ve siyasi isim sosyal medya uzerinden uzuntulerini dile getirdi Turk tiyatro ve sinemasının onemli oyuncularından Tarık Unluoğlu'nun vefatını uzuntuyle oğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınları ve sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
— Binali Yıldırım (@BY) October 1, 2019
2. Cok değerli arkadaşım Tarık Unluoğlu ’nun hayatını kaybettiğini derin bir uzuntu ile oğrenmiş bulunmaktayım. Cok iyi bir insanı ve cok iyi bir aktoru kaybettik. Mekanın cennet olsun… pic.twitter.com/awwzViFHKz
— Metin Şenturk (@Metin_Senturk) October 1, 2019
3. Hastanede tedavi goren usta oyuncumuz Tarık Unluoğlu ’nun yaşamını yitirdiği haberini buyuk bir uzuntuyle almış bulunmaktayım.
Kendisine Allah ’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. pic.twitter.com/TciNNIjQx3
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) October 1, 2019
4. Cok şaşkın ve cok uzgunum Tarık..nereye bu kadar erken be kardeşim..offf..#TarıkUnluoğlu pic.twitter.com/0ueYUgCiWf
— orhan aydın (@orhanaydin6) October 1, 2019
5. Tarık Unluoğlu ’nu da maalesef kaybetmişiz

Tum sevenlerine , ailesine sabır dilerim
Mekanı cennet olsun
— berna lacin (@bernalacin35) October 1, 2019
6. Ah Tarık ’cım cok uzgunum. O dÂvudi sesin, hayata, dostlarına, işine bağlılığın. Canın Gulenay ’a olan aşkınla hep hafızalarımızda yaşayacaksın. Mekanın cennet olsun. Rahmetle… Tarık Unluoğlu pic.twitter.com/6DEz5HbSrn
— Ayşegul Aldinc (@AysegulAldinc) October 1, 2019
7. Değerli sanatcımız, tiyatro ve sinemamızın onemli oyuncularından Tarık Unluoğlu'nun vefatından buyuk uzuntu duyduk. Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınları ve sanat camiamızın başı sağolsun.
— Omer Celik (@omerrcelik) October 1, 2019
8. Tiyatro ve sinemamızın değerli sanatcısı, duayen Tarık Unluoğlu abimize Allah ’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Cok uzuldum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum… pic.twitter.com/lyOaZahpQu
— Mehmet Aslan (@Aslnmhmt) October 1, 2019
9. Kıymetli dostum,ağabeyım #tarıkunluoğlu vefat etti.Hepimizin başı sağolsun..Ailemiz icin buyuk kayıp..Mekanın cennet olsun guzel adam😔🙏
— zaferalgoz (@zaferalgoz) October 1, 2019
10. Tiyatro ve sinemamızın duayen ismi Tarık Unluoğlu ’nun tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybettiğini buyuk bir uzuntuyle oğrendim. Kendisine Allah ’tan rahmet, ailesine sabır, sevenlerine başsağlığı diliyorum. pic.twitter.com/uaLEONbF0f
— Yılmaz Buyukerşen (@Y_Buyukersen) October 1, 2019
11.
View this post on Instagram
Canımın nasıl acıdığını tarif etmem imkansız yutkunamıyorum. Canım abim bitanecik Tarık abim Turuncu ailesinin reisi dizide de olsa babam olman şerefti benim icin. Benim guzel yaramaz cocuk abim. Narin aslan burcu oldu diye sevinmiştin daha yeğenini gorecektin Tarık abim. Beni hayatta en cok guldurenlerden biriydin Rabbim cennetinde senin yuzunu guldursun benim aslan abim #TarıkUnluoğlu.
A post shared by alisunal (@alisunal) on Oct 1, 2019 at 4:30am PDT
12.
Abimmmm … Mekanın cennet olsun canım abimmm…
A post shared by oktaykaynarca (@oktaykaynarca) on Oct 1, 2019 at 3:13am PDT
13.
Ooooof of! Ah be Tarık abi. Nasıl olur ya? 1970 ’lerin sonlarından bu yana binlerce anı, binlerce kahkaha bıraktın bana. Her goruşmemiz bir kahkaha, her anlattığın bir başka macera. Ne diyeyim ki ben şimdi, nasıl gidilir boyle… Cok uzakta oğrendim bu haberi. İnsan uzaktayken daha sert hissediyormuş olumun tokadını. #tarıkunluoğlu
A post shared by Yekta Kopan (@yektakopan) on Oct 1, 2019 at 4:50am PDT
14.
Ne demeliyim ki… aşk, hayat sevgisi, doyasıya yaşamak… hepsinin sevdiğinle ne guzel verdin hakkını. Guluşun, kahkahan hep aklımda… cok seviyorum seni… yerinde rahat et… #tarıkunluoğlu
A post shared by Ceyda Duvenci (@ceydadvenci) on Oct 1, 2019 at 4:43am PDT
Kaynak: 1