Nufusun yoğun olduğu yerlerden biri olan Antalya ’da her gun binlerce kişi toplu taşıma araclarını kullanıyor. Zaman zaman ise kişiler, toplu taşıma araclarında ziynet eşyalarını unutabiliyor. Boyle durumlarda ise yapılacak en doğru şey unutulan eşyanın sahibini bulmak ya da unutulan eşyayı polise teslim etmek. Turk toplumumuzun ahlak anlayışı bunu gerektiriyor. Antalya ’da yaşayan otobus şoforu de tam olarak boyle yaptı. Ancak Google algoritması adama sosyal medyadan yapılan yorumlar nedeniyle onu “salak şofor” olarak nitelendirdi. Detaylara birlikte bakalım.
Antalya ’da toplu taşıma aracında şoforluk yapan Barış Ozer gectiğimiz hafta otobuste bir cuzdanın unutulduğunu fark etti
Cuzdanın icerisinde 30 bin TL değerinde doviz bulunuyordu. Ozer, İranlı Turist Ali Jafari ’nin duşurduğu cuzdanı kendisine ulaşarak teslim etti
Bu olaydan birkac gun sonra ise başka bir yolcu daha Ozer ’in kullandığı otobuste cuzdanını duşurdu
Cuzdanın, ozel bir guvenlik personeline ait olduğunu goren Ozer, şahısla iletişime gecerek icerisinde 95 TL ve kredi kartlarının bulunduğu cuzdanı teslim etti
Barış Ozer ’in bu iyi niyetli davranışlarının haberi ise sosyal medyada paylaşıldı. Ancak bazı kişiler Ozer icin “salak” yorumunda bulundu
Google ’ın algoritması ise bu yorumlar nedeniyle Barış Ozer ’i “salak şofor” olarak nitelendirdi. Ozer ise bu duruma isyan etti
Barış Ozer konuyla ilgili olarak; “Yapılan yorumlardan dolayı Google ’a ‘Salak şofor ’ yazınca ben cıkıyorum. Biz durustluk yapıyoruz ama salak şofor olarak Google gibi bir arama motorunda cıkmamız uzucu. Şimdi yine cuzdan buldum, olumsuz yorum yapmazlar diye duşunuyorum” diye konuştu.
Kaynak: 1