Turkiye ’nin gundemi son haftalarda yaşanan intihar haberleri. Henuz İstanbul ve Antalya ’da intihar eden ailelerin şokunu atlatamamışken, gectiğimiz gunlerde gencecik bir oğretmen daha kendi yaşamına son verdi. Gaziantep ’te yaşayan 25 yaşındaki Turkce oğretmeni Saadet Harmancı, 6 katlı binanın en ust katından kendini aşağıya atarak intihar etti. Saadet oğretmenin intiharının ardından ise yapılan araştırmalarda sosyal medya uzerinden mobbinge uğradığını yazdığı oğrenildi. Detaylara birlikte bakalım.
Gaziantep ’te bir İmam Hatip Ortaokulu ’nda sozleşmeli olarak Turkce oğretmenliği yapan Saadet oğretmen Pazar akşamı yaşamına son verdi
6 katlı bir binanın terasına cıkarak aşağı atlayan Saadet oğretmen, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi
Beton zemine duşen genc oğretmen, cevredekilerin ihbarıyla gelen ambulansla Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ’ne kaldırıldı. Genc oğretmen Saadet Harmancı, burada doktorların tum cabasına rağmen, 5 saatlik hayat mucadelesini kaybetti.
2 ay once goreve başladığı oğrenilen Afyonkarahisar doğumlu Saadet oğretmen olaydan once birlikte yaşadığı annesini arayarak helallik istedi
Ayrıca Saadet oğretmenin intihar etmeden once yaptığı bir sosyal medya paylaşımında oğrencilerinden helallik istediği belirtildi
Soz konusu paylaşımda Saadet oğretmenin ayrıca mobbing vurgusu yaptığı da goruldu;
“Sevdiğim seni cok seviyorum. Kendine hani hep soylerdim sen benim doktorumsun hep oylesin işte dikkat et kendine. Oğrencilerim haklarını helal etsinler gozum gibi baktım hepsine uzulmesinler ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Allah ’a emanetsiniz canım oğrencilerim hep iyi hatırlayın beni pasta kesmiştik en son size kırmızıIı kalpli pastalar bırakıyorum. Diğer oğrencilerime de sozumdu unutmadım bir gun goruşmek dileğiyle. Allah ’a emanet olun sizi her zaman seven oğretmeniniz Saadet. Her gun pamuk ipliğine bağlısınız sozunden bıktım usandım
Saadet oğretmenin arkadaşları ve okul idarecileri ise Saadet oğretmenin en son nişanlısıyla telefonda konuşup, tartıştığını ileri surerek oğretmenin nişanlısını sucladı
Ote yandan Şehit Kamil Milli Eğitim Muduru Mehmet Yağcı ise mobbing iddiaları uzerine Adli Tıp Kurumu ’na gelerek, Saadet oğretmenin ailesiyle goruştu.
Olumu ile yakınlarını yasa boğan 25 yaşındaki Saadet Harmancı ’nın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu ’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor
1. Saadet oğretmenin intiharı ve akabindeki mobbing iddiaları ise sosyal medyada gundeme oturdu Hani bir suru sey yazmak istersin yazarsin yazarsin yazarsin ama sonuna gelince yine yazdıklarına kor sağır olunacağını bilirsin ve silersin ya şu an saadet ogretmen icin ne yazsak geri gelmeyecek ve biz ne yazarsak yazalim siz duymayacaksınız sn @ziyaselcuk #saadetoğretmen
— Rabia🇹🇷🇹🇷 (@ra__bia) November 11, 2019
2. ‘Oyle oluler vardır ki,
ben onların olduklerini duşundukce,
vakit olur,
yaşadığımdan utanırım. ’ demişti Nazım… Bugun seni olume iten sebeplerin hic birine goğus geremediğimiz icin utanıyoruz. Mekanın cennet olsun. #saadetoğretmen pic.twitter.com/mdOmnEhiGN
— Politikaloji İstanbul 🇹🇷 (@politikalojiIST) November 12, 2019
3. #saadetoğretmen bu nasıl bir hayat bu ulkenin okullarında okumaya calış bir meslek sahibi ol cunku kadınsın ya ekmeğini eline ya da sopayı beline yiceksin kacarın yok ve yine hayatın pamuk ipliğine bağlı olsun! https://t.co/11PVOungaK
— Ozlem Kaymaz (@OzlemmKymz) November 12, 2019
4. Cok şey yazıp yazıp sildim. Mekanın cennet olsun #saadetoğretmen
— ﺦ (@asndl91) November 11, 2019
5. Kendi insanını somurmeyi mubah goren bir sistemden halka nasıl hayır gelebilir? Ucretli ve sozleşmeli oğretmen sistemi kendi insanının emeğini somurmek icin oluşturulmuş bir sistemdir. Her somuru sistemi gibi kurbanının kanıyla beslenir. #saadetoğretmen
— Miskin (@miskinhane) November 11, 2019
6. #UzgunumCunku kadın olarak uğranılan mobbinge rağmen direnip calışmak zorunda olmaya. Bu durumlara soktuğunuz her insan icin Vicdanlarınız sızlasın ayni yerden sizlerde sınanın yanınıza kalmasın #saadetoğretmen
— CennetAkyurek (@CennetAkyurek1) November 11, 2019
7. Son9 yılda
30Bin984 İNTİHAR
Bir Ulke Fakir olabilir ama intiharların sebebi fakirlik değil Umutların tukenmesidir
Sozleşmeli oğretmen Saadet H.(25) mobbinge dayanamayarak 6.Kattan atlayıp intihar ediyor #saadetoğretmen
200gunde 64 gun calıp
74gun tatil yapan 22000tl alanlar😕 pic.twitter.com/pyLJyjydnv
— SEVDAM🇹🇷🇹🇷 (@ilk_sevdamm) November 12, 2019
8. #Gecinemiyoruz, İnsanca Yaşam İstiyoruz: Bir oğretmen mobbing nedeniyle intihar etti | Gaziantep ’te oğretmen Saadet H. sosyal medyada "Oğrencilerim haklarını helal etsinler, gozum gibi baktım hepsine.Uzulmesinler ben yapmadım mobbinge uğramaktan" paylaşımından sonra intihar etti. pic.twitter.com/j34fT6SBO6
— Yaşar Usta (@yasarustaportal) November 11, 2019
9. Gaziantep'te 25 yaşındaki sozleşmeli oğretmen Saadet H. 6. kattan atlayarak intihar etti.
Bıraktığı son not:
"Mobbinge uğramaktan bıktım. Oğrencilerim haklarını helal etsinler, gozum gibi baktım hepsine. Allah'a emanet olun, sizi her zaman seven oğretmeniniz Saadet Hergun" pic.twitter.com/5hth1U58aI
— Kumtemir Ahmet (@kumtemir_ahmet) November 11, 2019
10. Yazık Oğretmen intihar ediyor bu ulkenin bakanı hala ucrt oğretmen sisteminden vazgecmiyor.
İnsanların emeklerini uc kuruşa somurmeyı artık bırakın. Saadet oğretmen belkide bu sistem olmasa atanıp şuan hayatta olacaktı. Sayın goren @ziyaselcuk bunuda gorun 🤷🏻*♂️#saadetoğretmen pic.twitter.com/LQQjMfyrDn
— xətaı (@Muallimbey254) November 11, 2019
11. İlk ihrac edildiğimde bakalım bizi ne zaman ihrac edecekler, her gun bu korkuyla yaşıyorum diyen oğretmen arkadaşların yaşadıkları kaygıyı hatırlattı Saadet oğretmen. #saadetoğretmen
— AYTEN EROKSUZ (@AYTENKILIN2) November 11, 2019
12. #SaadetOğretmen
Gaziantepte SOZLEŞMELİ Oğretmenlik yapan ve canına kıyan, Saadet oğretmenin twitinde bahsettiği
📌MOBBİNG nedir?
📌Kim yapmıştır?
📌Her gun "PAMUK İPLİĞİNE BAĞLISINIZ" sozunden bıktım usandımdan kasıt nedir?
ACIKLAMA BEKLİYORUZ@ziyaselcuk @hmzaydg @tcmeb
— iremdeğirmenci (@iremndbjk) November 11, 2019
Kaynak: 1