Turkiye ’de kadına şiddetin bilancosu cok ağır. Hemen hemen her gun farklı bir şiddet, taciz ya da cinayet haberi ile karşılıyoruz. Gectiğimiz aylarda eski eşi tarafından kızlarının gozu onunde oldurulen Emine Bulut, Turkiye gundemine oturmuştu. Emine Bulut davası hala devam ederken, yaşanan bu olayla birlikte kadına şiddet konusunda da kamuoyu oluşturulmaya calışılıyor ve yetkililerin bu tip olayların yaşanmaması icin onlem alması bekleniyor. Gectiğimiz haziran ayında da Sakarya Karasu ’da bir kadına şiddet olayı daha yaşandı. Gulcan Aktaş isimli kadın 2 kez boşanmak isteyip barıştırıldığı eşi tarafından saldırıya uğradı. Bu olayın uzerine koruma kararı aldıran Gulcan Aktaş, eşinin bu karara rağmen hala kendisini tehdit ettiğini belirterek yardım istedi. Detaylara birlikte bakalım.
Gulcan Aktaş ve Tamer Aktaş 8 yıl once evlendi. Ancak Gulcan Aktaş şiddetli gecimsizlik nedeniyle eşi Tamer Aktaş ’a iki kez boşanma davası actı Aile buyuklerinin devreye girmesi ile cift barıştırıldı ancak sorunları devam etti. Sorunlar devam edince ise Gulcan Aktaş ailesinin Sakarya Karasu ’daki yazlığına gitti Gectiğimiz haziran ayında yaşanan olayda Tamer Aktaş yazlığı basarak eşini oldurmeye teşebbus etti Eşinin yaşadığı eve elinde silahla giden Tamer Aktaş, celik kapıyı kırmak icin hem kapıyı yumrukladı hem de ateş etti
2 cocuğuyla birlikte evde olan Aktaş, Tamer Aktaşın kendisine silahla saldırmaya calıştığı o anları videoya kaydetti.
Kapıyı tutarak eşinin iceriye girmesini engelleyen Gulcan Aktaş, cocuklarını ve kendini korudu İki cocuk annesi kadın kapının kırılmaması sonucu şans eseri hayatta kaldı. Bunun uzerine ise tekrar boşanma davası actı ve koruma kararı aldırdı Ancak Gulcan Aktaş, koruma kararına rağmen boşanma davası actığı eşi Tamer Aktaş tarafından tehdit edildiğini belirtti ve Tamer Aktaş ’ın gectiğimiz haziran gunu kendisini tehdit ettiği goruntuleri paylaştı
Gulcan Aktaş yaşadıklarını şu sozlerle anlattı; “Cocuklarımın geleceğini duşunerek bunu asla paylaşmak istememiştim ya da bir yerde anlatmak istemedim. Her şeyi her zamanki gibi kendim cozmek istedim. Ama Emine Bulut olayından sonra susmamaya karar verdim. 24 Haziran gunu polisler 15 saniye gec kalsaydı canıma kastedecek, belki de cocuklarının gozu onunde beni hunharca katledecekti. Son sistem celik kapının ucuncu kilidini de kırmak uzereyken yetişen hayatımı ve cocuklarımın hayatını kurtaran polislerimize teşekkur ediyorum” dedi.
Aktaş, eşinin tehditlerine devam ettiği icin bunları paylaştığını belirterek sozlerini şoyle surdurdu;
“Ben 3. kez boşanma davası actım. Surekli baskı altında yaşadım. Boşanmak istemek ayıp mı gunah mı? 4 yıl boyunca boşanmak istedim ama hep durduruldum. Ben Emine Bulut olmak istemiyorum. Bu hayatımdaki sadece bir olayın şansa cektiğim videosudur. Bunun gibi defalarca evde asansorde darp edildim psikolojik şiddet gordum sozlu şiddetler yaşadım. Artık susmayacağım. Cocuklarımıza bir daha asla bu anın bir saniyesini bile yaşatmaya hakkımız yok. Cocuklarımın hala psikolojisini duzeltmedim. Oğlum cıt sesinden sıcrıyor, kızımda baba figurunden midesi bulanıyor. Masum gorunumlu canavarın hayatımdan bir an once boşanma davasının sonuclanıp defolmasını istiyorum”
Kaynak: 1