Artık birer sembol haline gelmiş, Cadılar Bayramı partilerinin gozbebeği, gorur gormez filmi/kahramanı cağrıştıran kostumler huzurlarınızda, Duvarımdaki Afişler‘den dev hizmet!
Bir zamanların modası: Matrix pardesusu
Giydiğiniz anda karizmatik olduğunuz yanılgısına duştuğunuz (Matrix işte, bunların hicbiri gercek değil) ve Neo gibi eğileceğim diye belinizi kırmanıza yol acan uzuun pardesu.
Giyilen son takım eşofman: Kill Bill ’deki sarı eşofman
90 ’larda cocuk olmayı bıraktığımızdan ve artık zorunlu beden dersi hayatımızdan cıktığından beri takım eşofman giymiyoruz. Ama Uma Thurman giyiyor, bir de o kıyafetle katliam yapıyor ya, hop o cırtlak sarı gozumuze karizmatik gozuktu bile.
Bir cadılar bayramı partisi klasiği: Alex ’in pantalon askısı ve bastonu
Ikonik olma ozelliği kazanmış olan nadide parcalar Clockwork Orange ’dan geliyor: Pantalon askısı, beyaz gomlek, baston, şapka ve tek gozdeki uzun kirpikler.
Kravat takan liseli kızların bihaber oldukları moda: Annie Hall takım elbisesi
Canımız, cananımız sevgili Woody Allen klasiği Annie Hall ’da Annie ’nin vurdumduymazlığını dışa vuran ama kırılganlığını saklayamayan, bir de Diane Keaton ’a cok yakışan takımlar.
Seksi olmanın ucundan donmek: Wednesday Addams ’ın okul onluğu
İki yandan orulmuş uzun siyah sacların tamamladığı bu kostum yanlış ellerde kotu emellere alet edilebilir ancak bize Christina Ricci ’nin delici bakışlarını hatırlatıyor.
En sevdiğimiz kaybeden: Michael Cera ’nın Juno kostumu
Bir hipster filminden cok otesi olan ve gonullere taht kurmuş Juno ’da Michael Cera ’nın canlandırdığı Paulie Bleeker ’in koşu kıyafeti.
Cılgın kostum cılgınlığı: The Royal Tenenbaums ’daki neredeyse tum kostumler
Bir Wes Anderson klasiği, karakterleri akılda kalıcı kostumlerle donatma durumunun belki de en bilineni. Margot ’un kurku, Chas ve oğullarının kırmızı Adidas eşofmanı, Richie ’nin sac bandı
“Sen neden insan kostumu giyiyorsun?”: Donnie Darko ’daki tavşan kostumu
Bir donemin gencliğine damgasını vurmuş, tabir-i caizse bizim jenerasyonun Catcher in the Rye ’ı, Donnie Darko ’nun hayalurunu (!) tavşan kostumu.
En sevdiğimiz serseri: Dude ve bornozu
Bir vurdumduymazlık harikası olarak bornozla gezmek, elde bir bardak White Russian olmazsa tamamlanamaz.
Kız saclarına naaptın!: Clementine ’in sacları
Eğer rengarenk sac deyince aklınıza ilk gelen filmin Eternal Sunshine of the Spotless Mind olmadığını iddia ederseniz, inanmayız.
Bir deli işi: Dr. Frank-N-Furter ’in gunluk ev kıyafeti
Fazla soze gerek olmayan orneklerimizden. Bu kadar alalede bir kostume, ilk bakışta The Rocky Horror Picture Show dedirttirebilmek de bir meziyet elbette.
Ben takıma Reservoir Dogs demem takımlar 5 adet olmayınca
Tek başına hicbir şey ifade etmeyen bu kostumu bir de 4 arkadaşınızla bir ornek giyin ve sokakta yuruyun bakalım ne olacak.
Caktırmadan seks sembolu: Princess Leia ’nın esaret kostumu
Bir donemin fark etmeden en seksi bulduğu kostum, bildiğiniz bikini, bilmediğiniz Princess Leia.
Kostum olarak bebek: Hangover
Kim derdi ki bir adet guneş gozluğu, bir de kanguruda taşınan bebek bize bol alkolu cağrıştıracak.
Bir dahilik gostergesi olarak terlik: Mark Zuckerberg
Madem dahiyim o halde sokaktaki adam dahil herkese bunu gostermeliyim: Ayakkabı secmekten daha onemli işlerim olduğunu soylemiş miydim?
Bir Cumartesi gecesi Show Tv klasiği: Temel İcgudu ve o beyaz elbise
Fazla soze ne hacet, o ikonik sahnede Sharon Stone ’un uzerinde beyaz bir elbise vardı, evet.
Bir efsane: Breakfast at Tiffany ’s