Gectiğimiz gunlerde gosterime giren 300 Baklavalı ’dan esinlenerek, baklava aşkına izlediğimiz; erkeklere, biz de goruntuden hipnotize olabiliriz dememize sebep filmler.
Hollywood ’un bize dayattığı guzellik anlayışına selam olsun, buyurun sizler icin derlediğimiz kaslı erkekli yapımlar.
Her listenin gulu, Ryan Goslingciğimiz ile Crazy Stupid Love
Filmin en unlu sahnelerinden birinde, Ryan ’ın karakteri t-shirtunu cıkarır ve vucudunu goren kadın karakterimiz “Yok artık!” minvalinde bir tepki vererek “Sanki photoshop ’lu gibisin.” der. Biliyoruz bacım, biliyoruz…
Parcala Beni Behcet: Wolverine
Bizde ayrım yok, yeter ki ustunde kas olsun, kemiklerde adamantium olsa da tamamız.
Benimle Dans Eder Misin? Magic Mike
Oldukca duz, basit, derdi belli, derli toplu bir hikaye anlatan film, derdine paralel bir şekilde, anlattığı şov dunyasını allayıp pullamadan, muzik videosu izliyormuşuz hissi yaratmadan anlatıyor. Deneyimli yonetmen Soderbergh ’in belki de tek hatası, Mike ’dan bir aziz yaratma… Ne diyorum ben?! Mis gibi vucutlar, bir de dans ediyorlar! Koşun koşun…
Blake Lively ’nin bir bildiği var: Blade Trinity
Şu klişe karakter var ya, komik ve asi, yaramaz bir cocuk ama guclu bir yetişkin. Hah, işte ona bir de tatlı niyetine baklava ekleyin.
Ben kas, bildiğin kas: James Bond
James Bond en başından beri karizmatik bir karakterdi ve kravat takım giymek hep onemliydi, teknoloji de tamamlayıcıydı. Ama farkında mısınız, son birkac senedir işin icine protein tozu da girdi?
İthal, birebir: Captain America
Son serinin ilk filminin başlarında, celimsiz, kısa ve gucsuz Steve, ordunun cok gizli bir deneyi icin aday olur ve girdiği makineden Rambo gibi cıkar. Makineyi sorduk, fiyat bekliyoruz…
Adam resmen Tanrı: Thor
Kimileri doğuştan şanslı oluyor, babanız Tanrı olunca siz de kaslı oluyorsunuz. Cekicine kurban canım.
Kadınlar da dovuş filmi sever: Warrior
Hem duygusal, hem kaslı. Daha ne isteriz ki.
Haydi kızlar plaja: Fool ’s Gold
Killer Joe ya da Dallas Buyers Club ’da Oscar ’a oynamadan once Matthew McConaughey, Amerika ’nın ‘Pazar Keyfi ’ programlarında ‘En İyi Plaj Vucudu ’ listelerinde zirveye oynuyordu. Photoshop harikası bir afişe sahip, bu derin filmi yoksa neden izleyelim!
Unutma beni: Memento
Memento ’yu izlemek icin, baklavanın cok otesinde sebeplerimiz var elbette ki. Ancak bize dovmeyi sevdiren bu vucudu atlasak olmazdı.
American History X
Derinden sarsıcı bu filmi, hemen sonrasında kim bilir hangi sağlıksız şekilde o vucudu eritip Fight Club ’daki rolune burunen Edward Norton ’a ayıp olmasın diye listeye aldık. Siz yine de sadece baklava icin izlemeyin, uzulursunuz.
Aksiyon bizim işimiz: Jason Statham ’lı herhangi bir film
Koşar, atlar, zıplar, İngiliz aksanı bonusu ile birlikte bir modern Cuneyt Arkın. Bu sefer de Victoria ’s Secret meleklerinin bir bildiği olmalı..
Cıplak govdeye zırh: Troy
Epik hikaye, paraya kıyılan produksiyon, bol unlu oyuncu, yakışıklı oğlanlar, guzel kızlar.
Bir Show Tv klasiği: Ghost
Coğumuzun, henuz guzellik kavramının oluşmadığı (oluşturulmadığı) yaşına denk gelen Ghost, 90 ’ların başında efsaneleşmiş, kult filmlerden. Patrick Swayze ise bir donemin sevgilisi.
Annelerimizin aşkı: Top Gun
Bir donemin efsaneleşmiş bir başka filmi olan Top Gun, belki de eşyaların (Tom Cruise gozluğu) ve protein tozlarının populeritesinin habercisiydi.
Unfaithful
Gel de sadakatsiz… Neyse.
Butun erkekler toplandık: Expendables
Cunku, acık konuşmak gerekirse, bu filmi seyretmek icin başka sebep bulamıyoruz. Ve ustelik tek başına tum listeye yetecek kadar malzeme iceriyor!
Ve elbette 300 Baklavalılar
Baklava denilince ilk akla gelen filmlerden 300, bol para, buyuk produksiyon ile iyi film de yapılabileceğinin kanıtı. Once photoshop ’lanıp sonra da kopyalanıp yapıştırılmış gibi duran, abartılı erkek vucutları ise adeta birer klişe, adeta birer medyanın oyunu bize.