Aşk kuşkusuz dunyanın en buyulu şeyi. Bir de filmlerde, şarkılarda, kitaplarda anlatılan aşklar var ki o buyunun daha da sizi sarıp sarmaladığı, daha canınıza, etinize, kemiğinize işlediği…
İster duz aşk filmi olsun, ister başka bir turde film karakterlerinin yaşadığı aşkı, aşkın beraberinde getirdiği huzun, acı, mutluluk, heyecanı sanki biz de o anda yaşıyormuşuz gibi hissettik. Onlarla ağladık gerektiğinde, onlarla birlikte midemizde kelebeklerin ucuştuğunu hissettik.
Bu filmlerin bazılarının o buyulu replikleri ise aklımıza kazındı. Aşkı daha guzel anlatamazlardı dediğimiz bu buram buram aşk kokan repliklerden sectiklerimize buyurunuz.
1. “Uyku umrumda değil, Leon. Ben aşk istiyorum ya da olum.” (Léon)
2. “- Sana iki kelimelik, sonunu bilmediğim bir hikaye anlatayım mı?”
” – Evet.”
” -Seni Seviyorum.” (Kazablanka)
3. “İnsan sevdiğini oldurur diye bir soz vardır ya. Aslında bakın, insanı olduren hep sevdiğidir.” (Dovuş Kulubu)
4. “Onu unutmam gerektiğini, bir turlu unutamıyorum.” (Akıl Defteri)
5. “İyi rol yapan bir aktrist olabilirim. Ama bir erkeğin karşısında durup, beni sevmesini isteyecek kadar da basit bir kızım.” (Aşk Engel Tanımaz- Notting Hill)
6. “Birini aklınızdan silebilirsiniz ama onu kalbinizden atmak başka bir hikayedir” (Sil Baştan)
7. “Ben senin hayatının bir bolumunde yer aldım ama sen benim hayatımın tamamıydın Holly.” (Not: Seni Seviyorum)
8. “O mukemmel değil. Sen de mukemmel değilsin. Asıl soru birbiriniz icin mukemmel olup olmadığınız.” (Can Dostum)
9. “Eğer aşk bir secenek olsaydı bu kadar keskin bir acıyı kim secerdi?” (Anna ve Kral)
10. “Aşk cılgınca şeyler yaptırır. Delice şeyler. Yapacağını hic aklına getiremeyeceğin şeyler. Yapıverirsin. Elinde değildir.” (Wicker Park)
11. “İlişkimiz kolay olmayacak. Gercekten zorlu olacak ve buna her gun katlanmak zorunda olacağız. Ama ben bunu istiyorum. Cunku seni istiyorum. Senin tamamını sonsuza dek istiyorum.” (Not Defteri)
12. “Eğer sevdiğimiz kişiler bizden calınmışsa, onları uzun yaşatmanın yolu, onları asla sevmekten vazgecmemektir. Binalar yanar, insanlar olur; ama gercek aşk, olumsuzdur. (Karga)
Bonus: Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti. (Selvi Boylum Al Yazmalım)