Kaan Caydamlı ve Mete Avunduk ’un 90 ’lı yıllara damgasını vuran Kent FM ’deki efsanevi programını beyazperdeye taşıyan Kaybedenler Kulubu aynı radyo programı gibi kultleşti. Cunku Nejat İşler ve Yiğit Ozşener ’in harika oyunculukları bir kenara bizi bir yandan kahkahalara boğarken bir anda tek bir repliğiyle yalnızlığımızla yuzleştiren, kendimize şimdiye kadar sormaktan cekindiğimiz sorularla donup kalmamızı sağlayan bir filmdi Kaybedenler Kulubu. Hepimiz “loser”dık bir şekilde ama itiraf edemiyorduk, filmden sonra ise kaybeden olmakla ovunmeye başladık. Kuuldu ne de olsa kaybeden olmak, acı veriyordu ama olsundu. Hem kimdi lan bu Erol Egemen?
Biz de tum kaybedenlerin ruhunda ve kalbinde ozel bir yere sahip olan Kaybedenler Kulubu ’nun en etkileyici repliklerini derledik. “Sigaramın Dumanı”nı acarak okumanız tavsiye edilir.
İyi geceler sayın okuyan, tabii boyle bir şey mumkunse…
1. “Hic aradığın şeyi bulduğunda, bulduğun şeyin aradığın şey olup olmadığına donup baktın mı?”
2. “Yeryuzunde sana en uzak nokta aslında sırtındır”
3. “Bunca insan yalnızken neden bunca insan yalnız? Madem hepimiz yatıyoruz neden yalnız yatalım?”
4. “Kadınların ozelliği ne biliyor musun? Seni sen yapan ozelliklere Âşık olup sonra senden o ozellikleri almaya kalkıyorlar”
5. “Kaybedecek bir şeyinin kalmaması, ozgurluk galiba”
6. “Olumun olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?”
7. “Yalnızlıkla oyle guzel dalga geciyordunuz ki; sonraki akşamınınkini de dinleyeyim ondan sonra yaparım, dedim. Farkında olmadan baktım ki, surekli sizin programı bekler oldum. Beklerken de bir baktım olmeyi unutmuşum”
8. “- Hic birisinin sana sahip olduğunu duşunduğun oluyor mu? Ya da bir şeyin?
– Fark ettim bunu. Her fark ettiğimde gitmek istedim..”
9. “İnsan karar vererek aşık olmaz. Sadece bir bakar, olmuş”
10. “-Naber?
– Standart.
-Allah standarttan ayırmasın”
11. “Bir kurenin uzerinde yapılan butun yolculuklar, aslında yalnızca başlangıc noktasına yaklaşmaya yarar”
12. “Yine sabah olacak, yine yeni bir gun başlayacak ve ben yine oleceğim”
13. “Bazen susarsın. Hic olmadığı kadar cok susarsın, o kadar cok konuşan insana inat, ufak bir tebessumdur konuştuğun. Gulmek değildir, acının dudaklar da bulduğu şekildir. Evet bazen susarsın cunku farkındasındır
14. “Aşık olmak anlık bir şey. Birden her şeyin cok parlak gorunduğu, birden en pastel renklerin bile ısınmaya başladığı, birden tum yemeklerin, cok daha lezzetli olduğu bir an bu”
15. “Rutine donuşen her şey sıkıcıdır aslında. Ya bu yuzden komşunun cimeni bahcesindeki cimen bize hep daha yeşil gelir, her zaman”
16. “Doğru zamanda, doğru yerde olmamaklardan oluşur her zaman hayat”
17. “Yolda durmak yolda olmak anlamına gelmez, yolda durmak yolda durmak anlamına gelir”
18. “İyi geceler sayın dinleyen, tabii boyle bir şey mumkunse…”
19. “- Bazıları sonsuz neşeye doyar.
– Bazıları sonsuz geceye.
– Bazen olursun.
– Bazen olemezsin. Bazen tum koşullar uygunken bile olemezsin!
– Bazen kendinden uzaklaşmak ister insan.
– Bazen gidersin, sırf donebilmek icin.
– Bazen ağlarsın baya.
– Bazen ağlıyamıyorsun baya, baya..
– Bazen iciyorsun, bazen cok ama cok fazla icmek istiyorsun da bazen sen zaten icmeye gidiyorsun..
– Bazen bir kadın geliyor oturuyor karşına ve ağlıyor.
– Kadınlar hep ağlıyor…
– Bazen bir kadın sana; En cok korktuğum şey bir kadının gozyaşı dedi kendi adına. Eğer cok sevdiysen, eğer cok sevdiysen oysa bilmiyor ki sevmek bir an ’a ait.”