Mario Puzo ’nun aynı adlı romanından uyarlanan Francis Ford Coppola yonettiği The Godfather hakkında ne soylesek az kalır. 1972 yılında yayınlandığı ilk gunden beri sinemanın en kult filmleri arasında yer alan The Godfather, ardından gelen 2. ve 3. filmleriyle daha da efsaneleşti.
Gelelim The Godfather ’ı efsane yapan sebeplere. Tabii ki hepsini saysak bitmez ama kabaca baktığımız zaman sinematografi, senaryo ve oyunculuğu ilk sıralara korkusuzca yerleştirebiliriz. Sonucta Marlon Brando ve Al Pacino gibi usta oyuncuların ağzından cıkan, ders niteliğindeki efsane sozler akıllara nasıl kazınmaz ki?
Bu listemizde The Godfather ’ın unutulmaz repliklerini bir araya getirdik. İşte okurken aynı anda sahneleri gozunuzde canlandıracağınız unutulmaz 18 replik:
1. Adalet icin, Don Corleone ’ye gitmeliyiz
2. Neden once polise gittin?
Neden once bana gelmedin?
3. Para silahtır ama siyaset, tetiği ne zaman cekeceğini bilmektir
4. Dostluk ve para zeytinyağı ve su gibidir
5. Sakın bana masum olduğunu soyleme cunku bu benim zekama hakarettir
6. Ailesiyle vakit gecirmeyen bir adam asla gercek bir adam olamaz
7. En zengin insan, en guclu arkadaşlara sahip olan insandır
8. Eli cantalı bir hırsız (avukatlar) eli silahlı bir hırsızdan daha cok calar
9. Duşmanlarından nefret etme, bu senin yargılama yetini etkiler
10. Kimsenin gozunun icine bakma, baktıklarında da gozunu kacırma
11. -Kızımın duğununun olduğu gun bana gelip para karşılığı cinayet işlememi istiyorsun
-Senden adalet istiyorum
12. Bu dunyada herhangi bir şey kesinse, tarih bize bir şey oğretebildiyse, o da istediğin herkesi oldurebileceğindir
13. İntikam, soğuk yenilen bir yemektir
14. Sicilya ’da kadınlar tabancadan bile tehlikelidir
15. Dostlarını kendine yakın tut, duşmanlarını daha da yakın
16. Don Corleone, kızının duğunune beni de cağırman benim icin buyuk bir şeref. Umarım ilk cocukları erkek gibi erkek olur
17. Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım
18. Clemenza: Tamam, diyelim ki ikisini de vurdun. Sonra ne yapacaksın?
Micheal: Oturup yemeğimi bitireceğim