Oyle duygulu filmler var ki, uzerinden yıllar da gecse, ne zaman izlersek izleyelim salya sumuk ağlamaktan alamıyoruz kendimizi. Bizi acıya bağımlı yapıyorlar hatta; “Dur biraz izleyeyim de ağlayayım” diyerek tekrar tekrar izliyoruz aynı filmleri.
Listemizdeki filmler de tam bu ayarda işte. Bazıları eskilerden, bazıları yakın gecmişten. Ama tamamının gozyaşı dokturmuşluğu var hepimize. İşte sinemanın başarılı filmlerinden bizi ağlatan replikler.
1. “Semtimizin, sevgimizin bir tanesiydi Mujgan.” Ah Mujgan Ah
2. -Her birimiz yolumuza gitsek.
+Yolumuz?
-Oyle!
+Birleşti biliyorum?
-Yok. Birleşecek gibi değil. Seni tanıdıktan sonra anladım bunu. Senle beraber olduktan sonra… Sevgi de yetmiyormuş. Cok eskiden rastlaşacaktık. (Vesikalı Yarim)
3. “Korkma sadece toprağa gideceksin, sonra toprak olacaksın, sonra sularla birlikte bir ciceğin bedenine yuruyeceksin, oradan ozune ulaşacaksın. Ciceğin ozune bir arı konacak, belki belki o arı ben olacağım.” Eşkıya
4. “Baba! Yureğim yangın yeri gibi biliyor musun?” Babam ve Oğlum
5. “Anne… Zor be anne, cok zor!” Issız Adam
6. “Kocaman cayır nasıl olur İnci?” Ucurtmayı Vurmasınlar
-Burda ucmaz Barış ’cım, cok kucuk gelir bu avlu ona.
+Kucuk ucurtma ucururuz.
-Yine ucmaz. Kocaman cayırlarda ucurmak gerekir.
+Kocaman cayır nasıl olur İnci?
7. “…O gece oturup duşundum. ‘Oğlum Bekir ’ dedim kendi kendime, ‘Yolu yok, cekeceksin. İsyan etmenin faydası yok, kaderin boyle. Yol belli; eğ başını, usul usul yuru şimdi ’. O gun bugun usul usul yuruyorum işte.” Masumiyet
8. “Karanlıktan korkuyorum patron! Lutfen ışığı kapatma…” The Green Mile
9. “Bir baba icin evladının olumunden daha kotu tek bir şey olabilir. O da onun olmek istemesi.” Mar Adentro
10. “Benim hikayemdeki dunya farklı. Sesler sessizliğe donuşur; aydınlık da karanlığa. Benim dunyam bu… Ne gorulur, ne de duyulur. Benim dunyamın tek bir ismi var: Siyah!” Black
11. “Artık onu beklemene gerek yok, geri gelmeyecek.” Hachiko
12. “Tam olarak fark neydi? Kendi kendine duşundu; hangi insanların cizgili pijama, hangilerinin uniforma giyeceğine kim karar vermişti?” The Boy in the Striped Pyjamas
13. “Babam sağ olsun yeter, bisiklet almasa da olur. Ben buyuyunce alırım.” Bacheha-Ye aseman
14. -Lutfen ateş etmeyin, ben Polonyalıyım.
+Neden o zaman o lanet olası Alman paltosunu giyiyorsun?
–Uşuyorum. (The Pianist)
15. -Baba buraya kopekler ve Yahudiler giremezmiş?
+Bu dukkanın sahibini tanırım, kopeklerden korkar. Senin korktuğun bir hayvan var mı?
-Orumcek.
+O zaman biz de dukkanımızın kapısına orumcekler ve vizigotlar giremez yazalım. (La Vita è Bella)
16. “Neden oluyorsun anne.” Forrest Gump
17. “Daha fazla insanı kurtarabilirdim. Bu araba. Satsam, Goeth bu arabayı alırdı. Arabayı neden satmadım ki? On kişi ederdi. On kişi. On kişi daha…” Schindler ’s List
Bu iğne, iki kişi. Bu altın. İki kişi. Buna karşılık bana iki kişi verirdi. En azından bir. Bana bir kişi verirdi, bir kişi daha. Bir insan daha. Bir insan, Stern. Bunun icin… Daha fazlasını kurtarabilirdim. Kurtarmadım! Kurtarmadım!