Woody Allen yaşayan en verimli yonetmen ve senaristlerden biri. Onun yaşamın ta kendisini anlattığı etkileyici filmlerinden herhangi birini sıradan bir pazar akşamında izleyerek, hafta sonuna en guzel finali yapabilirsiniz. Woody Allen filmlerinde oyunculuklar doğal, yaşam oykuleri gercekci ve diyaloglar ozgun ama samimidir. Filmlerdeki sadelik genelde hoş mekanlar, guzel kostumler ve masalsı bir anlatımla verildiği icin izleyiciyi icine daha da fazla cekmeyi başarır.
1935 doğumlu Amerikalı yonetmenin bugune kadar elinden cıkmış muthiş filmlerinden akıllarımızda kalan ve cok sevdiğimiz replikleri derledik. Woody Allen ’ın 70 ’den fazla eseri arasından sizi cok etkileyen ama bizim hatırlayamadığımız replikler varsa paylaşıma acığız. 🙂 ?
1. “Bir fanteziye aşıksın.”
Inez: “Bir fanteziye aşıksın.”
Gil: “Sana aşığım.”
Midnight in Paris
2. “Mesele şu ki, nostalji inkar demektir. Şimdiki acı veren zamanın inkarı.”
Midnight in Paris
3. “Bizim aşkımız sonsuza dek yaşayacak, cunku yarım kalacak.”
Vicky Cristina Barcelona
4. “Binlerce yıllık uygarlığın ardından insanlık hala sevmeyi oğrenemedi.”
Vicky Cristina Barcelona
5. “Unutmayın, benden illa bir şey oğrenecekseniz, o da felsefenin sozlu bir masturbasyon olduğudur.”
Irrational Man
6. “İnsanlar boş vakitlerini dedikoduyla doldururlar.”
Irrational Man
7. “Aşık olmak acı cekmektir. Acı cekmemek, icin kişi aşık olmamalıdır…”
“…Ama, kişi sonra aşık olmamaktan dolayı acı ceker. Bu yuzden, aşık olmak acı cekmek, aşık olmamak acı cekmek, acı cekmek acı cekmektir. Mutlu olmak aşık olmaktır, mutlu olmak o zaman, acı cekmektir, ama acı cekmek kişiyi mutsuz eder, bu yuzden, mutsuz olmak icin kişi aşık olmalı, ya da acı cekmeyi sevmeli, ya da cok fazla mutluluktan dolayı acı cekmelidir. Umarım bunu yazıyorsundur.”
Love and Death
8. “Benim gibi birini bile kabul eden bir kulube asla uye olmak istemem.”
Annie Hall
9. “Orgazmda hayatın butun boşluklarını doldurabilen ağırlıklar var.”
Annie Hall
10. “Eski bir espri vardır, bilirsiniz;”
“…İki yaşlı kadın dağ başında bir lokantada yemek yemektedirler. Biri,”lanet olsun!” der, “Yemekler ne kadar da berbat!”, “Evet” der diğeri, “Ustelik ne kadar da az!” yani, bu benim yaşam hakkındaki duşuncemin kısa bir ozetidir: Hayat yalnızlık, sefillik ,acılar ve mutsuzluklarla doludur ama keşke bu kadar kısa olmasaydı.”
Annie Hall
11. “Bence ilişkiler kopek balığı gibidir. Ya ileri doğru gider ya da olur.”
Annie Hall
12. “Ben mutlu olmak istemiyorum, seninle birlikte olmak istiyorum.”
Annie Hall
13. “Para kazanmak icin para gerekir.”
Blue Jasmine
14. “Caba goster, yoksa hicbir şey olmaz. O zaman da kendinden başka her şeyi suclarsın.”
Blue Jasmine
15. “Tek bilmek istediğim, iki insanın birbirini sonsuza kadar sevebilmesinin mumkun olduğu.”
To Rome With Love
16. “İnsan sesi duymak istemiyorum. Beynimi ağrıtıyor.”
Whatever Works
17. “Hadi avare avare dolaşalım. Bunu oyle farklı bir yolla yapalım ki; bu senin hep istediğin ama kimsenin seninle yapmayacağı tarzda olsun.”
Manhattan
18. “İyi olmaktansa, şanslı olmayı tercih ederim” diyen adam, hayatı anlamış adamdır.”
“…İnsanlar, yaşamın cok buyuk bir kısmının şansa bağlı olduğu gerceğiyle yuzleşmekten korkarlar. Bu kadar cok şeyin, insanın kontrolunde olmaması urkutucudur.”
Match Point
19. “Umitsizlik direncin kayboluşuna giden yoldur.”
Tom: “Umitsizlik direncin kayboluşuna giden yoldur.”
Chris: “Bence direncin kayboluşuna giden yol, inanctır.”
Match Point