Bugun 21 Aralık, yani 2016 ’nın en uzun gecesi. Hava yeterince soğuk, yurdun buyuk bir kesiminde kar var, coğu yerde de yer yer atıştırıyor. Bu uzun geceyi değerlendirmek icin plan yapmış olanlara ne mutlu. Ama eğer sizin bir planınız yoksa hemen bir kova mısır patlatıp TV ’nin, bilgisayarın başına geciyorsunuz. Sizler icin bu geceye yakışır 21 film derledik. İzlemediğiniz mutlaka vardır, izleyin pişman olmayacaksınız.
1. Secret Life of Walter Mitty
IMDB
İzleyici Yorumu: en başından beri burnunun dibinde olanı dunyanın oteki ucunda aramaya cıkıp yolda kendini bulan bir adamın hikayesinin anlatıldığı film. yer yer temponun arttığı sahneler olsa da genel anlamda sakin seyreden ve o sakinliğin insanın icini huzurla doldurduğu bir film olmuş. insanı gercekten duygulandıran o son sahneye anlam katması adına bile izlenebilecek, izlendiğine de pişman olunmayacak bir yapım olmuş.
2. The Full Monty
IMDB
İzleyici Yorumu: insanın neşesi kactığında ya da gulumsemek icin fırsat kolladığında seyredilebilecek bir numaralı filmlerden… aptal, muz kabuğu esprili amerikan filmlerine cerez derim de, bununla sıcak cikolota tadını almanın mumkun olduğunu soylemekten kendimi alamam.
3. Die Welle
IMDB
İzleyici Yorumu: plan yapmadan aniden izlemeye karar verilen filmlerin yerinin başka olduğunu bir kez daha kanıtlayan film. beklentisiz, zaman bolluğundan rastgele acıp izledim ve boyle yaparak filme haksızlık ettiğimi duşundum. klas filmmiş. hangi tarafta olurlarsa olsunlar şu siyasi fikir fanatiklerine bi şekilde izlettirilmesi lazım. herkes 1 kişiye izletse…
4. Locke
IMDB
İzleyici Yorumu: steven knight‘ın yazıp yonettiği tom hardy nin başrolunu (hatta filmdeki tek rolu) oynadığı, gercek zamanlı, bir kişi, bir araba ve bir telefondan oluşan cast ile son zamanlarda izlediğim en sıradışı film.
5. In Bruges
IMDB
İzleyici Yorumu: komik diyaloglara sahne olsa da daha cok başarılı bir dram havası veren film. finalinde gozden bir damla yaş getirtenlerden. collin farrel ’ın kaşları bile sırıtmamış ayrıca, o derece buyuleyici..
6. Confessions
IMDB
İzleyici Yorumu: muthiş bir intikam hikayesini anlatan japon gerilim filmi. film boyunca bolum bolum itirafları seyrediyoruz. kızı oldurulen bir oğretmenin sınıftaki konuşmasıyla başlıyor, daha sonra diğer kahramanların itiraflarıyla olay orgusu tamamlanıyor. bircok sahne slowmotion cekilmiş. bu sahnelerin uzerine bir de kaliteli muzikler gelince filmin karanlığına iyice kaptırıyorsunuz kendinizi. karakterlerin psikolojileri de kendi konuşmalarıyla cok iyi aktarılmış. ucu acık ve bazılarını tatmin etmeyen bir sonu olsa da kesinlikle izlenilmesi gereken bir film.
7. The Thin Red Line
IMDB
İzleyici Yorumu: saving private ryan ’dan kat kat guzel olduğunu duşunduğum film, savaştaki şiddeti şekli olarak anlatan hatta zamanla bir aksiyon filmine donuşen saving private ryan gibi değil ruhta oluşan tahrifatları derinlemesine anlatmış, hissettirmiş filmdir.
8. The French Connection
IMDB
İzleyici Yorumu: gunumuz hoplamalı zıplamalı aksiyon filmlerine alışmış bunyelere aşırı yavaş gelen, ama aslında cok guzel olan polisiye aksiyon.
9. Suspiria
IMDB
İzleyici Yorumu: soğukkanlı eniştemi bile korkutan, o sebepten dolayı nerden bulurum acaba diye yana yana donmemi sağlayan film.
10. Stand By Me
IMDB
İzleyici Yorumu: gecen sene izlediğim ve cok beğendiğim film.gercekten film hakkında soylenen iyi yorumlar sonuna kadar doğru yapılmış.bundan 10 yıl once bir cumartesi gunu film hakkında hicbir bilgim yokken zdf kanalında filmin nehir sahnesini gormuştum ve tekrar filmi izlediğimde tesadufen bu sahneyi gorunce o zamanı hatırladım.o zamanın cocuk oyuncularını ve en cok da river phoenix icin izlenmesi gereken filmdir.filmin sonunda filmle aynı adı taşıyan şarkının da calması ilginc bir detay =)))
11. Groundhog Day
IMDB
İzleyici Yorumu: bugun aslında dundu diye turkceye cevrilen , 93 yapımı film .
izlerken gulmekten karnıma ağrı girdi diyeceğiniz filmlerden . komedi filmi olmasının yanı sıra hayatı sorgulatan bir yanı vardır.
tavsiye olunur.
12. 12 Angry Men
IMDB
İzleyici Yorumu: tek mekanda gecen bir film, ozel efekt yok, şaşırtcı senaryo yok.
tum bu “yok”lar ile şimdi cevrilse en fazla tv draması olabilecekken, 1957 yılında cevrilerek ortaya şaheser cıkarılmış olan filmdir.
13. Heavenly Creatures
IMDB
İzleyici Yorumu: kate winsletin arzı endam ettiği ve iyi performans sergilediği,gerrcekliğinden dolayı seyirciyi diken diken eden peter jackson filmi
14. 10 Things I Hate About You
IMDB
İzleyici Yorumu: cok guzel bir film
insanin ruhunu alip baska diyarlara goturuyor
herkesin en sevdigi film olmakla beraber
tsyd tarafindan yilin filmi secilmisti
15. Some Mother ’s Son
IMDB
İzleyici Yorumu: gercek dava adamlarını anlatan bir filmdir.izlenirken yurek burkulur gozler yaşarır kimsenin kimseye şartsız,acısız ozgurluk vermeyeceğini oğretir bu film.defalarca izlenmesi gerekir.
16. Let The Right One In
IMDB
İzleyici Yorumu: ben bu filmi diğer tum vampir filmlerinden cok cok ayrı tutuyorum. bu film vampir filmlerine bambaşka bir boyut getirmiş. filmi goğusleyen harika iki tane cocuk oyuncu var. filmi şaheser haline getirebilen, başrol oyuncularının cocuk olduğu filmler nadirdir. bu da nadir hazinelerden. kıyıda koşede kalmış enfes bir film. goruntu olarak, az replikle cok şey anlatabilmesi olarak izlemeye doyamadığım gorsel şolen resmen. bol bol kar da var. bol bol psikolojik ogeler de barındırıyor. rahatsız eden, geren sahneler de oldukca fazla. harikulade bir psikolojik gerilim. film hakkında soyleyeceklerimi bitirip yazmama vesile olan haberi de iliştireyim. dizisi cıkıyormuş efendim. bol bol kar gorme dileğiyle bekleyişe geciyoruz.
17. They Came Together
IMDB
İzleyici Yorumu: yeri geldiğinde bağırta cağırta gulduren, romantik komedilerle dalga gecen bir romantik komedi filmi.
not: adı da ayrıca yarmaktadır.
18. The Secret In Their Eyes
IMDB
İzleyici Yorumu: hani bazı filmler izleyiciyi şaşırtır boyle tokat yemişe cevirir ya? işte bu film bildiğin dovuyor seyirciyi, boyle ağzına burnuna… yalnız dayağı yemek icin biraz sabır gerekli.
filmin iceriği oldukca zengin, bence sırf bu yuzden birden fazla kez izlenmesi gerekiyor. ayrıca her ne kadar konsepti daha farklı olsa da bana bol bol memories of murder* ’ı hatırlattı. kesinlikle kult bir film.
19. The Intouchables
IMDB
İzleyici Yorumu: muhtemelen farkedilmeyecek ama farkedenler tarafından kesinlikle beğenilecek film. yuzumde, bazen kahkahalara donen surekli bir tebessumle izledim.
20. Gone Girl
IMDB
İzleyici Yorumu: bir kadına eşya gibi davranılmaya başlandığı zaman kadının aldığı şeklin en uc noktası bu film. gunumuzde ilişkilerde bile en minnoş kızı 3-5 ayda canavara cevirip “sen hastasın” diyerek ayrılan bircok erkek gordu bu gozler. kadın eşya değildir. kadınları delirtmeyin.
21. Billy Elliot
IMDB
İzleyici Yorumu: yonetmenin anlatmak istediğini aşırıya kacmadan anlattığı film. işci-zengin catışması veya baba ile oğlu arasındaki ilişki, hepsi tadında. filmi izledikten sonra dansetmemek imkansız. soundtrack mukemmel.