Martin Scorsese ve Leonardo Dicaprio ’nun beraber iş yaptığında ortaya nasıl muazzam bir şey cıkacağının en unutulmaz orneği Shutter Island ’dır. Bazı kesimler tarafından konu itibarıyla, klişelerle dolu olduğu gibi eleştirilere maruz kalsa da, oyunculuklar, senaryo, goruntuler, kullanılan replikler ve mekan secimleri bu etkileyici filmin hakkını vermeyi gerektiriyor. İzleyenler ne demek istediğimizi zaten anladı. Eğer henuz bu muhteşem filmi izlemediyseniz akıllara kazınan bu replikler, size bir an once izlemeniz gerektiğine dair guzel ipucları verecektir.
1. “Akıllılık bir secim değildir. Ona sahip olmayı secemezsiniz.”
2. “Hangisi daha kotu olurdu; bir canavar olarak yaşamak mı, yoksa iyi bir insan olarak olmek mi?”
3. “Gorunduğunden daha zekisin Marshall, ki bu muhtemelen hic iyi bir şey değil.”
4. “Arzu ettiğin şeyler, beklemekten vazgectiğin anda gercekleşir. Bu; hayatın ‘sen bakarken soyunamıyorum ’ deme şeklidir.”
5. “Yaralar canavarlar yaratabilir ve sen bir yaralısın.”
6. -“İnsanları tanırım. O adama guveniyorum.”
+”O halde desene, coktan kazandılar.”
7. “Deliler mukemmel dava konularıdır. Konuşurlar ama kimse dinlemez.”
8. “İnsanlar sana deli olduğunu soyler. Sen aksini iddia ettiğinde de sana katılırlar.”
9. “Adın bir kez deliye cıktı mı yaptığın her şey bu deliliğin parcası olarak gorulur. Mantıklı iddiaların veya itirazların gercek korkuların, paranoya.”
10. -“Acı, vucuda nasıl girer dedektif, biliyor musunuz?”
+”Nereden yaralandığına mı bağlı?”
-“Hayır, etle alakası yok. Acıyı beyin kontrol eder. Korkuyu, empatiyi, uykuyu, ofkeyi, aclığı, her şeyi beyin kontrol eder. Beyni kontrol edebilseydin, yeniden bir insan yaratırdın. Boylece acı hissetmezdi ya da sevgiyi, şefkati. Hatırası olmadığı icin sorgulanamayacak bir insan olurdu.”
11. “Ofkelisin, eğitimlisin, tehlikelisin. Elimizdeki en tehlikeli hastasın.”
12. “Şoyle bir duşuncem var ki, bir hastayı saygıyla tedavi eder ve onu dinlerseniz, anlamaya calışırsanız, ona ulaşabilirsiniz.”
13. “Dunyayı artık tanımıyorum. Butun şehirleri kule cevirecek bombalar olduğunu soyluyorlar. Bir de televizyon dedikleri şey var. Bir kutuda insanlar ve sesler var. Ben yeterince ses duyuyorum zaten.”
14. “Biz de yaşamış, sevmiş ve gulmuştuk. Bizi unutmayın.”