Tam zirveye cıkmışken zamansız olumu ile şok etkisi yaratan Heath Ledger‘in hayatını konu alan belgesel Mayıs ayında, Spike TV ’de yayınlanacak. ‘I Am: Heath Ledger ’ ismi verilen projede; oyuncunun ailesi, yakın dostları ve rol arkadaşlarının katılımıyla oyuncu hakkında merak edilenler mercek altına alınıyor.
Aktorun hayatına dair şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı calışma olması planlanan belgeselde, daha once hicbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar ve video goruntuler yer alacak. Oyuncunun bir donem birlikte yaşadığı Michelle Williams ’ın katkılarıyla aktorun ozel yaşamına dair bilinmeyenler hayranlarıyla paylaşılacak.
Hakkında cıkan bir suru uyuşturucu soylentisine rağmen ailesinin yaptığı acıklamada olum nedeninin; kullandığı anksiyete ve uyku ilaclarının, akciğer iltihabı icin kullandığı bir diğer ilacla tepkimeye girmesi olduğu anlaşıldı. Ailesi o donemden sonra receteli ilacların bilincsiz kullanılmaması konusunda farkındalık yaratmak icin oldukca cabaladılar.
Mayıs ayında vizyona girecek olan belgesel oncesinde oyuncuyu unutulmazlar arasına taşıyan performanslarını listelemek istedik.
1. İlk olarak ‘Two-Hands ’ filmiyle AFI En İyi Cıkış Yapan Genc Aktor Odulu ’ne layık goruldu
2. İlk Hollywood deneyimini ise ‘Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi ’ isimli filmle yaşadı
3. Mel Gibson ’la birlikte oynadığı ‘Vatansever ’ filmiyle dunya capında tanınan bir aktor oldu
4. Başrole terfi ettiği ‘Şovalye ’ filmi ile kariyerine devam etti
5. ‘Dort Cesur Arkadaş ’ filmiyle gecmiş zaman yolculuğunu surdurdu
6. ‘Ned Kelly ’ filmi, oyuncunun kariyerindeki en cok kıymet verdiği filmlerden birisiydi
İlk donem kariyeri ile ilgili verdiği bir demecte şunları soylemiştir: “Gencken bir kariyer teslim edildi bana. Sacma sapan filmler verildi, yuzumu posterlere koyup omuzlarıma inanılmaz bir sorumluluk yuklediler. Hak etmediğimi duşunduğum bir kariyerdi bu sanki, cunku aslında henuz kendimi kanıtlayamamıştım. Donum noktası Ned Kelly idi belki de. Buyuk bir ilgi ile yaklaşmıştım o filme. O gunden beri de bana bicilen bu kariyeri de darmadağın ederek hak ettiğimi hissettiğim yeni bir kariyer ifşa ediyorum. Pişman değilim. Bırakın oynadığım birkac sacma sapan filmi, hayatta yaptığım hicbir şey icin pişmanlık duymadım ben.”
7. Efsanevi capkın ‘Casanova ’yı canlandırdığı filmde oyunculuğundan soz ettirdi
8. Eşcinsel bir kovboyu canlandırdığı ‘Brokeback Dağı ’ filmiyle Oscar ’a aday gosterildi
9. 2007 yılında ‘Beni Orada Arama ’ filmiyle adından soz ettirmeye devam etti
10. Ve gıyabında ilk Oscar ’ını kazandığı olağanustu Joker performansı